Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková TASR
5. listopadu 2022 v 10:23
Čas čtení 1:05

Nejméně 15 lidí zemřelo při požáru v nočním klubu v ruském městě Kostroma

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Nejméně 15 lidí zemřelo při požáru v nočním klubu v ruském městě Kostroma
Zdroj: TASR/AP

Patnáct lidí zahynulo a pět bylo zraněno při nočním požáru v klubu v ruské Kostromě.

V klubu v ruské Kostromě došlo v noci k požáru, který si vyžádal oběti na životech. „Podle předběžných informací se oběťmi požáru stalo 13 lidí,“ uvedl gubernátor Kostromské oblasti Sergej Sitnikov. Počet obětí se nicméně nakonec vyšplhal na 15. V nočním klubu Polygon podle něj utrpělo zranění nejméně pět dalších lidí. S odvoláním na místní úřady o tom informovala tisková agentura AFP, od níž zprávu převzala TASR.

Ruské tiskové agentury informovaly, že z budovy zachvácené požárem bylo evakuováno 250 lidí. Místní záchranná služba uvedla, že hlášení o požáru obdržela kolem 14:00. Plameny se rozšířily na plochu 3 500 metrů čtverečních. Podle guvernéra byl požár uhašen kolem půl osmé ráno.

Fungovaly pouze tři evakuační exity ze sedmi

Podle záchranné služby, na kterou odkazuje stanice Svoboda, byl požár způsoben použitím pyrotechniky. Návštěvníci klubu se měli pustit do hromadné rvačky, při níž někdo použil světlici nebo pistoli se světlicemi. Policie po pachateli pátrá, zatím zahájila trestní stíhání pro způsobení smrti z nedbalosti a nesprávné poskytování služeb. V klubu totiž fungovaly pouze tři evakuační východy, další čtyři byly zamčené. Hasiči, kteří přijeli na místo, museli vyrazit dveře, aby mohli lidé odejít.

Majitelem klubu Polygon je Ichtijar Ildyr ogly Mirzojev, poslanec Kostromské oblastní dumy za stranu Jednotné Rusko. Podle zjištění portálu Nexta Mirzojev prohlásil, že poskytne veškerou potřebnou pomoc příbuzným a přátelům obětí. 

Kostroma se nachází asi 300 kilometrů severovýchodně od Moskvy. Žije zde přibližně 277 tisíc obyvatel.

Domů
Sdílet
Diskuse