Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
6. listopadu 2022 19:11
Čas čtení 0:48

Číňan si pro jackpot přišel v kostýmu žlutého panďuláka. Nechtěl, aby se o výhře dozvěděla rodina

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Číňan si pro jackpot přišel v kostýmu žlutého panďuláka. Nechtěl, aby se o výhře dozvěděla rodina
Zdroj: Getty Images/William Thomas Cain

Muž z jižní Číny si pro jackpot ve výši 220 milionů jüanů přišel v přestrojení. Výhru chtěl utajit před svou ženou a potomkem ze strachu, že zleniví.

Podle místních novin Nanning Evening News si 24. října muž, který byl identifikován pouze jako „pan Li“, vyzvedl výhru v loterijní kanceláři v jižním regionu Guangxi. V jackpotu vyhrál pohádkové jmění ve výši 220 milionů jüanů (v přepočtu zhruba 734,8 milionu korun). Po zdanění podle serveru Insider získá 171 milionů jüanů a 685 tisíc dolarů věnuje charitě.

25. září 2022 11:02 Čas čtení 0:57 Brazilec vyhrál stovky milionů v loterii, unesli jej a zavraždili. Jde o další ze série podobných případů Brazilec vyhrál stovky milionů v loterii, unesli jej a zavraždili. Jde o další ze série podobných případů
loterie cina
Zdroj: Guangxi Welfare Lottery

O nečekaném bohatství ale „pan Li“ neřekl své rodině. Obává se totiž, že by jeho blízcí zlenivěli. „Manželce a dítěti jsem to neřekl ze strachu, že by byli příliš spokojení a v budoucnu by nepracovali,“ řekl muž novinám. Pro výhru si tak došel v kostýmu žluté kreslené postavičky. Z právního hlediska ovšem budou peníze z loterie považovány za společný majetek manželského páru.

Dodal, že k výhře mu pomohla stejná čísla, která sází už léta: 2, 15, 19, 26, 27, 29 a 2. Jak uvádí server South China Morning Post, muž zakoupil 40 losů za 80 jüanů (v přepočtu 269 Kč) a každý los obsahoval stejných sedm čísel.

Den poté, co zjistil, že vyhrál, jel do města, aby si výhru vyzvedl. „Nevycházel jsem z hotelu, protože jsem se bál, že půjdu ven a los ztratím,“ popsal. Na otázku, jak s penězi naloží, odpověděl, že zatím neví.

Domů
Sdílet
Diskuse