Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. listopadu 2022 16:30
Čas čtení 2:24
Adéla Švehlíková

Savage X Fenty Vol. 4: Rihanna představila novou kolekci, zapojila i Johnnyho Deppa

MÓDA
Uložit Uložené

Savage X Fenty je značka spodního prádla, kterou uvedla na trh v roce 2018 Rihanna. Od té doby je každoročně prezentována přehlídka této značky, a to prostřednictvím kratšího filmu. Přehlídka je doprovázena choreografií a vystoupeními umělců.

Ve středu byl odvysílán na platformě Prime Video 4. ročník módní show Savage X Fenty Show Vol. 4 od značky Savage X Fenty, jejíž zakladatelkou a kreativní ředitelkou je Rihanna. Natáčení se odehrálo v Simi Valley v Kalifornii a setkat jsme se mohli se spoustou známých osobností. Největší pozornost ale pravděpodobně strhla účast Johnnyho Deppa, kterou mnozí vnímají jako kontroverzní, a to kvůli jeho nedávnému soudnímu sporu s Amber Heard.
 

Savage X Fenty je značka spodního prádla, která byla uvedena na trh v roce 2018 zpěvačkou Rihannou. Od té doby je přehlídka této značky každoročně prezentována prostřednictvím kratšího filmu, v němž se v průběhu let objevila ta největší jména modelingu jako Bella a Gigi Hadid, Joan Smalls či Cara Delevingne. Samotná přehlídka je doprovázena pěveckými vystoupeními známých umělců a choreografií tanečníků.


Značka si zakládá na oslavě všech tvarů těla a vyzdvihování nebojácnosti, sebevědomí a inkluzivity každého jedince v podobě rozsáhlého sortimentu kousků, které jsou cenově dostupné. Čtyřicetiminutové představení Savage X Fenty Vol. 4 bylo inspirováno horečným snem svůdné noci, jenž spojuje styl, tanec a hudbu s esencí noční přírody. K vidění byly, kromě hraného scénáře, taktéž animované pasáže, které diváka nasměrovaly k nadcházející části módní show.
 

Na pódiu se objevil i Johnny Depp

Hned v prvních minutách performance se jako součást přehlídky objevila i samotná Rihanna. Oděna byla do modrého topu připomínajícího korzet, z něhož vystupovala krajková podprsenka. Nohy jí jen decentně halily průsvitné zvonové nohavice. Za doprovodu písně D.M.B – od jejího přítele A$APA Rockyho – v pozadí předvedla svůdný tanec a v momentě nečekaného kamerového střihu opět zmizela.  

Rihanna.
Rihanna. Zdroj: Amazon/propagační materiál


Pěvecká vystoupení odstartovala brazilská zpěvačka Annita, která v průběhu svého výstupu provokovala diváky soupravou, tvořenou z kožených pásků, a síťovaným overalem. Po této scéně jsme se přemístili do shluku tanečnic, v jejichž čele stála modelka Cara Delevingne. Ta se prošla noční přírodou v lesklém setu spodního prádla s podvazky, který dotvořila i volba make-upu s odbarveným obočím.


Že je věk jen číslo a pro Savage X Fenty nepředstavuje žádné omezení, dokázala herečka Taraji P. Henson, kterou se svými pohyby vystřídal performer Dexter Mayfield, v minulosti spolupracující jako tanečník například i s Taylor Swift, Katy Perry nebo Jennifer Lopez.  
 
Naším oblíbeným momentem show bylo vystoupení Dona Tolivera, který debutoval se svou novou skladbou, stejně tak jsme mohli zaslechnout jeho starší píseň Way Bigger. Jeho look byl tvořen žlutým saténovým pláštěm s volnými kalhotami a trikem fuchsiové barvy. O několik minut později nastoupil na scénu již zmiňovaný Johnny Depp, který se na obrazovce objevil asi na 40 sekund. S lehkým úsměvem na tváři a rozevlátým oblečením, připomínajícím pyžamo, se v obklopení tanečníků prošel lesem a ztratil se ve vizuálním efektu opřený o strom.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Johnny Depp Uruguay 🇺🇾 (@johnnydeppuruguay)

Show se vyhýbala všem konvencím

Show pokračovala u rozměrného digitálního objektu připomínajícího barevné krystaly. Několik dámských modelek, včetně tiktokerky Belly Poarch, prezentovalo nové kousky kolekce pomocí smyslných doteků a pohledů. Záměrem bylo pravděpodobně naladit diváka na stejnou vlnu intimity.
 
Konec show se nesl v duchu posledních dvou vystoupení zpěváků Maxwella a Burn Boye. V závěru na nás čekaly ještě velmi poutavé choreografie, jež nás svou energií dobily a vtáhly zpět do děje. Tanečnice a tanečníci byli oblečeni do fialových sametových souprav a kraťasů, zatímco kolem nich padaly meteoroidy. Jiná skupina tanečnic a tanečníků byla laděna do žlutých barev s výraznými žlutými očními stíny.


Jak je u Rihanny zvykem, celá prezentace se zcela určitě vyhýbala jakýmkoliv konvencím a konzervativnosti. V některých částech se ovšem sami sebe můžete pravděpodobně tázat, zdali to není už příliš (kombinace vzorů, barev, prostředí). Za vyzdvižení určitě stojí výborná choreografie a zvolení tanečníci, kteří z celé show vytvořili senzuální zážitek.

Domů
Sdílet
Diskuse