Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
10. listopadu 2022 20:19
Čas čtení 0:47

V Británii se narodilo první zaznamenané „genderově neutrální“ koťátko na světě

Kategorie:
News
Uložit Uložené
V Británii se narodilo první zaznamenané „genderově neutrální“ koťátko na světě
Zdroj: Cats Protection Tyneside Adoption Centre/volně k použití

Opuštěné koťátko jménem Hope nemá samčí ani samičí pohlavní orgány.

Ve Velké Británii se narodilo první „genderově neutrální“ koťátko na světě, informuje The Telegraph. Hope, jak se opuštěné kotě jmenuje, nemá samčí ani samičí pohlavní orgány. Podle adopčního centra Cats Protection Tyneside Adoption Centre, které jej našlo, je hravé a láskyplné.

10. listopadu 2022 14:55 Čas čtení 1:13 Poslanec Jan Berki ze STAN se veřejně vyoutoval Poslanec Jan Berki ze STAN se veřejně vyoutoval

Koťátko Hope se jako opuštěné dostalo do péče adopčního centra Cats Protection Tyneside Adoption Centre, které nechává všechny nové kočky v péči kontrolovat veterináři. Když se jim pak pod ruku dostalo Hope, veterináři nevěřili vlastním očím. Koťátko se narodilo bez pohlavních orgánů. 

„Byla to náhoda. Nikdo o tom nevěděl. Hope se dostalo do péče jako všechny ostatní kočky, kterých se lidé zřeknou, a ve chvíli, kdy jej veterinář kontroloval, objevil něco nevídaného. Hope nemělo žádné vnější pohlavní orgány a ani při operaci nebyly nalezeny žádné vnitřní orgány,“ uvedla doktorka Fiona Brockbank.

Podle veterinářky se jedná o vůbec první známý případ kotěte, které se narodilo bez pohlavních orgánů. 

I přesto, že je Hope genderově neutrální, žádné zdravotní problémy nemá. Na záchod chodí jako jiné kočky, je hravé, šťastné a láskyplné. Adoptovala jej studentka Newcastle University, která studuje magisterský obor chování zvířat, vypracovala diplomovou práci o genetice koček a na částečný úvazek pracuje v adopčním centru Cats Protection Tyneside Adoption Centre.

Domů
Sdílet
Diskuse