Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
13. listopadu 2022 13:50
Čas čtení 0:35

Policie našla v lodním kontejneru mezi banány téměř 8 tun kokainu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Policie našla v lodním kontejneru mezi banány téměř 8 tun kokainu
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Čtyři podezřelí Nizozemci byli převezeni do vyšetřovací vazby. Kromě banánů měli totiž převážet i drogy.

V belgickém přístavním městě Antverpy objevily bezpečnostní složky 7,9 tuny kokainu v hodnotě přes 200 milionů eur (4,8 miliardy korun), který byl ukryt na kontejnerové lodi převážející banány z Ekvádoru. Jak uvedla v pátek večer nizozemská policie, čtyři podezřelé osoby byly minulý týden zadrženy v blízkosti Amsterdamu. TASR zprávu převzala z agentury DPA.

14. června 2022 17:47 Čas čtení 1:39 Kokain v banánech přijel do Česka pravděpodobně z Hamburku, nejspíš je velmi kvalitní, tvrdí šéf protidrogové centrály Kokain v banánech přijel do Česka pravděpodobně z Hamburku, nejspíš je velmi kvalitní, tvrdí šéf protidrogové centrály

Čtyři Nizozemci byli převezeni do vyšetřovací vazby poté, co byl kontejner, ve kterém byly nalezeny drogy, vyložen a převezen do skladu ve městě Emmeloord.


DPA připomíná, že i minulý týden došlo k zatčení muže pocházejícího z holandského města Eindhoven, který chtěl z antverpského přístavu propašovat 600 kilo kokainu do Nizozemska. Jak tehdy oznámila policie, drogy se nacházely v lodním kontejneru na palubě plavidla z Kolumbie.


Belgická a nizozemská policie od letošního léta spolupracují v rámci speciální jednotky, která se snaží bojovat proti rozsáhlému pašování drog přes přístav v Antverpách. Spolupracují i s celními úřady a finanční správou.

Domů
Sdílet
Diskuse