Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
17. listopadu 2022 13:53
Čas čtení 1:01

Ruští vojáci si našli novou „zábavu“. Popravují zvířata a jejich těla věší na stromy, tvrdí ukrajinské ministerstvo obrany

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Ruští vojáci si našli novou „zábavu“. Popravují zvířata a jejich těla věší na stromy, tvrdí ukrajinské ministerstvo obrany
Zdroj: ukrajinské Ministerstvo obrany

Ukrajinské úřady obviňují ruské vojáky z popravování zvířat.

Ukrajinské úřady obvinily ruské vojáky, že popravují zvířata věšením. Nevinná zvířata údajně věší pro „zábavu“ na stromy. Mezi oběšenými živočichy byl například vzácný křeček šedý trpasličí, který je zapsán v Červené knize Ukrajiny – oficiálním národním seznamu ohrožených živočichů, rostlin a hub, jež jsou na Ukrajině chráněny zákonem, informují Newsweek a ukrajinské Ministerstvo obrany.

17. listopadu 2022 8:26 Čas čtení 0:53 Zelenskyj: Nemám žádné pochyby o tom, že to nebyla naše raketa Zelenskyj: Nemám žádné pochyby o tom, že to nebyla naše raketa

„Zabíjení je pro ně zábava. Když okupanti nejsou schopni mučit a zabíjet civilisty, dělají to na zvířatech,“ napsalo na Twitteru ukrajinské Ministerstvo obrany a připojilo fotografie oběšených zvířat. 

Mezi nimi se nacházel i vzácný křeček šedý trpasličí, který je zapsán v Červené knize Ukrajiny, oficiálním národním seznamu ohrožených živočichů, rostlin a hub, jež jsou na Ukrajině chráněny zákonem.

Ministerstvo zveřejnilo fotografie jen den poté, co celý svět obletěla zpráva o tom, že ruští vojáci ukradli z chersonské zoo sedm mývalů, dvě vlčí samice, pávy, lamu a osla. Oleh Zubkov, majitel soukromé krymské zoologické zahrady s názvem Taigan Lion Park, uvedl, že se jednalo o „dočasnou evakuaci“ a všechna zvířata budou vrácena, jakmile Rusko znovu obsadí Cherson.

„Okupanti ukradli z Chersonu všechno. Obrazy z uměleckých galerií, starožitnosti z muzeí, historické rukopisy z knihoven. Jejich nejcennější kořistí byl mýval, kterého ukradli ze zoologické zahrady. Ukrást mývala a zemřít,“ komentovalo krádež ukrajinské ministerstvo. 

Domů
Sdílet
Diskuse