Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
17. listopadu 2022 12:54
Čas čtení 0:54

Feministické skupiny podpořily Amber Heard, odsoudily útoky, kterým po soudním líčení čelila

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Feministické skupiny podpořily Amber Heard, odsoudily útoky, kterým po soudním líčení čelila
Zdroj: TASR/AP/Kevin Lamarque/Pool

Herečku podpořilo na 130 osob, včetně známé feministky Glorie Steinem a jiných významných organizací na ochranu práv žen.

Soudní spor mezi herečkou Amber Heard a jejím bývalým manželem Johnnym Deppem skončil v červnu tohoto roku ve prospěch hollywoodského herce. Na Heard se následně z řad veřejnosti snesla vlna kritiky. Herečce nyní vyjádřilo podporu na 130 feministek a feministů, kteří se podepsali pod otevřený dopis, informují The Guardian a NBC News.

3. července 2022 14:16 Čas čtení 1:00 Amber Heard žádá odvolání nebo zrušení červnového verdiktu. Vadí jí nedostatečné odůvodnění poroty a vysoké odškodné Amber Heard žádá odvolání nebo zrušení červnového verdiktu. Vadí jí nedostatečné odůvodnění poroty a vysoké odškodné

Mezi podepsanými je například známá americká feministka a novinářka Gloria Steinem, feministická skupina Národní organizace pro ženy a další významné organizace na ochranu práv žen nebo organizace zabývající se osvětou v oblasti sexualizovaného a domácího násilí. V dopise vyjadřují herečce podporu a odsuzují obtěžování, kterému Heard čelila po soudním procesu. 

„Velká část tohoto obtěžování byla poháněna dezinformacemi, misogynií, bifobií a sociálními sítěmi, kde byla obvinění ženy z domácího násilí a sexuálního útoku pro zábavu zesměšňovaná. Stejné dezinformace a obviňování obětí jsou nyní používány proti dalším osobám, které tvrdí, že byly zneužívány,“ píše se v dopise.

Heard napsala sloupek pro deník Washington Post, ve kterém uvedla, že je „veřejnou osobou reprezentující domácí násilí“. Ačkoli Deppovo jméno nezmínila, jeho právníci tvrdili, že článek odkazoval na obvinění vyřčená během jejich rozvodu. Případ se proto dostal před soud pro pomluvu a vítězně z něj odcházel Johnny Depp. 

„Je to neúspěch. Vrací se doba, kdy žena, která se ozvala a promluvila, byla veřejně zostuzena a ponížena. Vrací to zpět myšlenku, že násilí na ženách je třeba brát vážně,“ komentovala rozsudek Heard.

29. května 2022 10:00 Čas čtení 5:35 KOMENTÁŘ: Soud mezi Heard a Deppem neskončil, ale internet má jasno. Sledujeme šikanu v přímém přenosu KOMENTÁŘ: Soud mezi Heard a Deppem neskončil, ale internet má jasno. Sledujeme šikanu v přímém přenosu
Domů
Sdílet
Diskuse