Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
18. listopadu 2022 7:40
Čas čtení 0:55

Startuje 6. ročník Ježíškových vnoučat. Udělej radost osamělým seniorům i ty

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Startuje 6. ročník Ježíškových vnoučat. Udělej radost osamělým seniorům i ty
Zdroj: Unsplash/Kira auf der Heide/volně k užití

Před několika dny odstartoval již 6. ročník charitativního projektu Českého rozhlasu.

Všechna přání jsou dostupná na oficiálním webu projektu Ježíškova vnoučata. V rozhraní vidíš jméno seniora či seniorky, věk, přání, důvod přání, místo pobytu a předpokládanou cenu dárku. Hledat můžeš i podle kraje, a dárek tak můžeš posléze i osobně předat.

„Přání jsou mnohdy dojemná, je jich tam přes šest tisíc a stále přibývají. Budeme moc rádi, když většina těch dárků a splněných přání doputuje pod stromeček, ale řada z nich, třeba ta zážitková přání, bude asi na seniory chviličku čekat,“ uvedla pro Radiožurnál ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová.

Na dary se mohou lidé i složit 

Například sedmdesátiletý senior Dušan z Plzeňského kraje si přeje koženou bundu. „I když už mám nějaký věk, chtěl bych mít hezkou bundu a líbit se. Často jezdíme na výlety, tak bych ji měl kam nosit,“ popisuje. Dodává, že by měla být v černé barvě a ve velikosti L.

A třeba devětasedmdesátiletá Ivonna si přeje vlněné oblečení. Pohybuje se totiž pouze na invalidním vozíku za asistence personálu a bývá jí zima. „Během dne trávím čas v polohovacím křesle, a tak – jak to v našem věku už bývá – jsem zimomřivější. Přála bych si tedy nějaký vlněný komplet trika s dlouhým rukávem a volnočasových kalhot ve velikosti L. Budu se tak cítit dobře a v teple,“ vysvětluje seniorka.

Jelikož jsou některá přání finančně nákladnější, lidé mohou přispět také libovolnou částkou a na dary se tak společně „složit“.

Domů
Sdílet
Diskuse