Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tento článek je PR zpráva společnosti iFix.
18. listopadu 2022 v 10:35
Čas čtení 1:36
Sponzorovaný obsah

Apple Watch Ultra se opravují snáze než předcházející modely. Jednodušší je i výměna baterie

Apple Watch Ultra se opravují snáze než předcházející modely. Jednodušší je i výměna baterie
Zdroj: Unsplash/Ricardo Resende
TECH APPLE CHYTRÉ HODINKY
Uložit Uložené

Jestli se ti s hodinkami něco stane, nemusíš hned kupovat nové.

Přestože jsme u moderní elektroniky zvyklí, že opravy jsou stále náročnější, společnost Apple se rozhodla jít proti proudu. Velmi dobrou opravitelností potěší nejen zařízení iPhone 14 a 14 Plus, ale také nové smart hodinky Apple Watch Ultra. O tom, jak zajímavá řešení přinášejí, jsme si povídali s technikem z FixShop.

Hned první výjimečností Apple Watch Ultra jsou viditelné šrouby na zadní straně. Ty jsou nevídaným jevem, jelikož na spotřební elektroniku se dnes obvykle používají lepená spojení. Díky šroubům lze snadno demontovat zadní stranu hodinek s více senzory. V tomto směru je opravitelnost na vynikající úrovni.

Otevření Apple Watch Ultra

Odborník z FixShop vysvětluje, že zadní stranu hodinek lze snadno demontovat i díky méně agresivnímu lepidlu. Je však třeba počítat s tím, že při otevírání dojde k poškození citlivého těsnění. Budete-li chtít zachovat původní vodotěsnost, musíte jej vyměnit za nové.

Přístupnost baterie nepotěší

Bohužel po otevření zadní strany hodinek Apple Watch Ultra se ti naskytne pohled jen na SIP jednotku s uzavřenými integrovanými obvody. Tedy na tomto místě se nenachází baterie, jak by si většina techniků přála.

Jestli se chceš k baterce dostat, musíš demontovat displej. To v případě Apple Watch Ultra není zrovna jednoduchá záležitost, jelikož je přichycen odolným těsnicím lepidlem a při otevírání hrozí oddělení displeje od ochranného skla.

apple watch
Zdroj: Unsplash/David Dias

Zapamatuj si: Pokud náhodou poškodíš těsnění displeje při jeho demontáži, nic vážného se nestane. V Apple Watch Ultra totiž není zodpovědné za Force Touch, jak tomu bylo v případě modelů před generací Series 6.

Montáž pomocí šroubů

Naopak, každého technika jistě potěší to, že baterie má hard shell konstrukci. Ukrytá je v odolném kovovém obalu, který ji chrání a zároveň umožňuje instalaci bez lepení. Baterka je přichycená prostřednictvím 4 šroubů, takže když se k ní už jednou dostaneš, umíš ji poměrně snadno vyjmout.

Antény v obrazovce a housingu

Jako technik nepochybně oceníš ještě jedno zajímavé řešení. Antény Apple Watch Ultra jsou integrovány do displeje a housingu. Kvůli tomu je sice nová obrazovka poměrně drahá, ale opravy jsou mnohem jednodušší. Útrobami hodinek totiž nemusí být vedeny různé vodiče, které by se mohly poškodit při výměně displeje či baterky. Servisní zásahy jsou tak mnohem bezpečnější.

Náhradní díly pro Apple Watch Ultra v e-shopu FixShop

Opravitelnost Apple Watch Ultra tedy není dokonalá, avšak mnohá řešení nepochybně usnadní práci servisním technikům.

Pokud se Watch Ultra chystáš opravovat i ty, zavítej do e-shopu FixShop. Tam najdeš široký výběr náhradních dílů a příslušenství pro všechny série smart hodinek Apple.

Domů
Sdílet
Diskuse