Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
19. listopadu 2022 11:42
Čas čtení 0:34

„Parchant ci*ánskej.“ Policie začala řešit rasistický útok na redaktora ČT, ke kterému došlo na demonstraci

Kategorie:
News
Uložit Uložené
„Parchant ci*ánskej.“ Policie začala řešit rasistický útok na redaktora ČT, ke kterému došlo na demonstraci
Zdroj: Profimedia

Pochodu se 17. listopadu zúčastnilo několik tisíc lidí a cílem akce bylo demonstrovat za umožnění vystoupení ve vysílání ČT.

Policie se začala zabývat rasistickým verbálním útokem na redaktora České televize Richarda Samka během čtvrtečního pochodu v Praze, který organizoval Ladislav Vrábel. Informovala o tom policie na Twitteru.

„Hele, támhle ten parchant, ty vole, cikánskej, ty vole. Seš tady s náma dneska, jo,“ je slyšet na videu, které sdílel server Romea.cz. Účastníci protestu se tou dobou řadili v Opletalově ulici u hlavního nádraží.

 
„Děkuju za to oslovení,“ reaguje Samko a vzápětí od jednoho z demonstrantů čelí dalším urážkám a výhrůžkám. Policie dnes na svém Twitteru uvedla, že se slovním atakem na redaktora zabývá. 

Pochodu se 17. listopadu zúčastnilo několik tisíc lidí a cílem akce bylo demonstrovat za umožnění vystoupení ve vysílání ČT. Refresher byl na místě a z pochodu jsme ti přinesli reportáž.

19. listopadu 2022 9:00 Čas čtení 0:17 „Média lžou. Novináři mě zklamali,“ říkají demonstranti před Českou televizí (Reportáž) „Média lžou. Novináři mě zklamali,“ říkají demonstranti před Českou televizí (Reportáž)
Domů
Sdílet
Diskuse