Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
21. listopadu 2022 12:40
Čas čtení 1:10

Jason David Frank, zesnulý herec z Power Rangers, byl i neporaženým MMA bojovníkem. Přečti si, která bojová umění ovládal

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Jason David Frank, zesnulý herec z Power Rangers, byl i neporaženým MMA bojovníkem. Přečti si, která bojová umění ovládal
Zdroj: Nickelodeon/propagační materiál

Jason David Frank zemřel ve 49 letech.

Americký herec Jason David Frank, známý zejména z populárního seriálu Mighty Morphin Power Rangers, zemřel. Bylo mu 49 let. Podle britského deníku The Guardian nebyla příčina smrti dosud oficiálně potvrzena, bulvární server TMZ a další média však mluví o tom, že si sáhl na život.

Jason David Frank byl jedním z původních představitelů seriálu Power Rangers z roku 1993, kde pod zeleným oblekem ztvárnil postavu jménem Tommy Oliver. Ten byl nejprve vykreslen jako nepřítel hlavních hrdinů, poté se však přidal na stranu dobra. Později se převlékl do bílého obleku a stal se lídrem celého týmu. Objevil se i v řadě adaptací a pokračování seriálu.

Na herce zavzpomínal kolega ze seriálu Walter Jones, který ztvárnil černého Power Rangera. „Byl inspirací pro spoustu lidí. Bude nám chybět. Je to smutné ztratit dalšího člena z rodiny Rangerů,“ uvedl. S hercem se na sociálních sítích loučí i fanoušci, kteří v devadesátých letech na seriálu vyrůstali.

27. září 2022 6:00 Čas čtení 8:31 Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka
power rangers Gabe Ginsberg/Getty Images
Zdroj: Getty Images/Gabe Ginsberg

Kromě herectví se Jason David Frank věnoval i bojovým sportům, měl zkušenosti například v džudu, taekwondu, brazilském džiu-džitsu, thajském boxu, aikidu a dalších. Bojoval i v MMA, kde nosil přezdívku „Fearless“ (česky „Nebojácný“). Jak uvádí server MMA Mania, Frank nastoupil v amatérském MMA do čtyř zápasů, ze kterých všechny vyhrál ještě před časovým limitem. Mezi profesionály debutoval v srpnu 2010 a zvítězil už po 46 sekundách na submisi (rear-naked choke).

Pokud tě trápí, že bys mohl*a sám*sama sobě nebo ostatním lidem ublížit, kontaktuj Linku bezpečí na čísle 116 111. Můžeš využít i možnosti chatu denně mezi 9–13 h a 15–19 h. Vše je anonymní. Jestli se ti nepodaří dovolat, zkus zavolat za chvíli znovu. Je možné, že zrovna pomáhají někomu, kdo se dovolal před tebou.


Jason David Frank byl dvakrát ženatý, podle TMZ jeho druhá žena v srpnu požádala o rozvod. Herec měl čtyři děti. 

Zpět
Sdílet
Diskuse