Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
23. listopadu 2022 10:04
Čas čtení 1:00

Střelec v USA zabil několik lidí v hypermarketu Walmart ve Virginii

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Střelec v USA zabil několik lidí v hypermarketu Walmart ve Virginii
Zdroj: TASR/AP

Podle informací města Chesapeake přišel o život i samotný pachatel.

Několik mrtvých a zraněných si vyžádala úterní střelba v hypermarketu sítě Walmart ve městě Chesapeake v americkém státě Virginia. Podle informací města Chesapeake zveřejněných na sociální síti Twitter přišel o život i samotný pachatel. Není však jasné, zda zemřel v důsledku zásahu policie nebo zda spáchal sebevraždu. 

Počet obětí je nejasný 

Mluvčí policie Leo Kosinski uvedl, že střelba byla nahlášena v úterý krátce po 22:00 místního času. Policie zasahovala okamžitě po příjezdu a uzavřela celé okolí obchodu. „Jsme přesvědčeni, že šlo o jednoho střelce, který je momentálně po smrti,“ řekl Kosinski po zásahu novinářům.

Přestože je počet obětí aktuálně nejasný, podle tamních médií přišlo o život maximálně deset lidí. Policejní mluvčí doplnil, že ke střelbě došlo zřejmě uvnitř hypermarketu, jedna mrtvá osoba se ale nacházela před budovou. Na zasahující policisty podle jeho informací nikdo nestřílel.

Společnost Walmart ve středečním prohlášení uvedla, že je z útoku šokována. „Modlíme se za všechny, kterých se incident týká, místní komunitu a naše pracovníky. Úzce spolupracujeme s orgány činnými v trestním řízení,“napsala společnost na Twitter.

2. března 2024 14:30 Čas čtení 0:11 KVÍZ: Poznáš hlavní města států USA podle indicií? KVÍZ: Poznáš hlavní města států USA podle indicií?

Ke střelbě ve Virginii došlo je tři dny poté, co útočník v Coloradu střílel v nočním gay klubu. Zabil pět lidí, osmnáct zranil. Podezřelý byl po útoku v Clubu Q zadržen.

Domů
Sdílet
Diskuse