Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
25. listopadu 2022 9:59
Čas čtení 1:19

Hardcore homeoffice: Soudkyně rozhodovala soudní líčení polonahá v posteli s cigaretou v ruce

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Hardcore homeoffice: Soudkyně rozhodovala soudní líčení polonahá v posteli s cigaretou v ruce
Zdroj: Unsplash/Saúl Bucio/volně k užití

Velmi zvláštní případ virtuálního soudního líčení řeší v Kolumbii. Soudkyně se během něj objevila na webkameře v ne úplně reprezentativním stavu.

Během virtuálního soudního líčení, v němž se rozhodovalo o zrušení vazby odsouzeného v Kolumbii, rozhodovala soudkyně města Cucúta Vivian Polanía polonahá v posteli. O nezvyklém líčení informoval server El País. Na záběrech pořízených z řízení je vidět, že soudkyně měla nejprve kameru vypnutou . Z nějakého důvodu ji ale na chvíli zapnula v momentě, kdy zrovna ležela ospalá a rozcuchaná v posteli s cigaretou.

Státní zástupce na ni následně podal stížnost k disciplinárnímu orgánu soudců kvůli nerespektování osob v případu včetně upozornění na přestupky, jako je nenošení taláru nebo nedbání na argumenty účastníků.

23. listopadu 2022 15:02 Čas čtení 1:19 Hračka pro psy napodobuje slavnou whisky, výrobce se obrátil na soud Hračka pro psy napodobuje slavnou whisky, výrobce se obrátil na soud

Roztržitá, neupravená, evidentně ospalá a polonahá. Tak popisuje stav soudkyně dokument, podle něhož měla Polanía během virtuálního soudního líčení 16. listopadu, kdy se rozhodovalo o vazebním zadržení muže obviněného z umístění bomby do auta v kasárnách, pouhých 20 sekund zapnutou kameru, během nichž ale rozhodně nevypadala jako soudkyně v práci.

Jak uvádí El País, soudkyně se objevila na kameře zhruba po hodině líčení, během něhož byla zásadně proti propustit muže na svobodu. Během argumentace se zviditelnila, na což byla upozorněna státním zástupcem. V tu chvíli se z jednání odpojila. Nicméně účastníci líčení zůstali v místnosti dál i v její nepřítomnosti. Soudkyně se do ní vrátila až posléze, aby obhájci muže sdělila, že podání odvolání je v řízení. Právník, evidentně znechucen, se následně odpojil.

Video následně obletělo internet. Kolumbijská soudkyně se rozhodně netají svým koníčkem, kterým je focení ve spodním prádle, v němž je nezřídka zřetelný sexuální podtext. Žena, která se věnuje crossfitu, má několik účtů na Instagramu, na nichž má dohromady skoro půl milionu sledujících.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený vivianpolaniaf3 (@vivianpolaniaf3)

Disciplinární komise nakonec soudkyni suspendovala na 3 měsíce kvůli již výše zmíněným nedostatkům. To ale soudkyni neodradilo od toho postěžovat si na chování svých kolegů, kteří ji měli podle jejích slov „šikanovat, pokud nezmění své chování“, pod pohrůžkou disciplinárního vyšetřování.

Domů
Sdílet
Diskuse