Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
25. listopadu 2022 18:15
Čas čtení 0:32

Zelenskyj: Válka na Ukrajině neskončí, dokud nebude Krym vrácen Ukrajině

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zelenskyj: Válka na Ukrajině neskončí, dokud nebude Krym vrácen Ukrajině
Zdroj: TASR/AP/Ukrainian Presidential Press Office

Ruské jednotky budou muset opustit všechna území, která v říjnu anektovaly, včetně Krymu, jejž ovládají od roku 2014, uvedl ukrajinský prezident.

Trvalého míru nebude dosaženo, dokud nebude Krym vrácen Ukrajině. V pátek to řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Informuje o tom TASR.

Zelenskyj zdůraznil, že ruské jednotky by měly být vytlačeny ze všech částí ukrajinského území – nejen z Doněcké, Luhanské, Chersonské a ze Záporožské oblasti, které byly anektovány v říjnu, ale i z poloostrova Krym. Ten Rusko anektovalo už v roce 2014.

„Pokud se nepodaří získat zpět území v plném rozsahu, válka se dostává na bod mrazu. A je jen otázkou času, kdy se opět obnoví,“ upozornil ukrajinský prezident.

Zelenskyj dodal, že zmatkům způsobeným současnou situací a budoucím osudem Krymu on rozumí. Zároveň uvedl, že přivítá všechny návrhy na to, jak se nevojenským způsobem přičinit o stažení vojenských jednotek z tohoto poloostrova. „Pokud takové řešení nebude zahrnovat stažení ruských jednotek z Krymu, bude to jen ztrátou času,“ prohlásil Zelenskyj.

Domů
Sdílet
Diskuse