Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková ČTK
29. listopadu 2022 10:32
Čas čtení 0:54

Petr Kramný žádá obnovu procesu. Do soudní síně ho doprovodila policie se samopaly

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Petr Kramný žádá obnovu procesu. Do soudní síně ho doprovodila policie se samopaly
Zdroj: ČTK/Ožana Jaroslav

Krajský soud v Ostravě se v úterý začne zabývat žádostí o obnovu procesu s Petrem Kramným, který byl v roce 2016 odsouzen ke 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě.

O Kramného žádosti bude podle nového zákona rozhodovat jiný soudce, než rozhodoval v původním procesu. Jednání bude veřejné, píše ČTK. Kramný vinu od počátku popírá.

Obhájkyně Kramného Jana Rejžková chce podle svého vyjádření pro server Lidovky.cz před soud předstoupit s novými důkazy a skutečnostmi. „Předkládáme nové důkazy a skutečnosti, které soudu předtím nebyly známé a které jsou způsobilé ovlivnit závěr o vině a trestu mého klienta,“ uvedla Rejžková.

Stráž se samopaly

Podle reportáže serveru TN.cz se Kramný do soudní síně dostavil v doprovodu stráže se samopaly. K soudu přišla i jeho rodina. „Pan Petr Kramný se domáhá, aby soud zvážil všechny důkazy, které předložil, a všechny nové skutečnosti, které tady v tomto řízení vyjdou najevo. Předstupuje před tento soud s důvěrou, že soud bude ctít základní principy a že senát, který bude rozhodovat o jeho návrhu, bude rozhodovat zcela nepředpojatě,“ uvedla na začátek obhájkyně Rejžková.

Kramný podle obžaloby a platného rozsudku v roce 2013 zavraždil v egyptském hotelu svou manželku a dceru elektrickým proudem. Řešil tak dlouhodobé spory v rodině. Byl odsouzen na základě nepřímých důkazů.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Těla obou žen po převozu do České republiky pitvali znalci z ústavu soudního lékařství v Ostravě, kteří dospěli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Podle znaleckého posudku, který si dala vypracovat obhajoba, byla nejpravděpodobnější příčinou smrti otrava. Soud si proto objednal revizní posudek, který se přiklonil k zásahu elektrickým proudem.

Zpět
Sdílet
Diskuse