Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
29. listopadu 2022 20:23
Čas čtení 1:29

Plus-size modelka tvrdí, že ji nepustili do letadla kvůli tomu, že je „příliš tlustá pro ekonomickou třídu“

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Plus-size modelka tvrdí, že ji nepustili do letadla kvůli tomu, že je „příliš tlustá pro ekonomickou třídu“
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Letecká společnost Qatar Airways tvrdí, že žena byla extrémně hrubá a agresivní vůči odbavovacímu personálu.

Brazilská plus-size modelka a influencerka Juliana Nehme tvrdí, že ji letecká společnost Qatar Airways odmítla odbavit a vzít na palubu z důvodu, že je pro ekonomickou třídu „příliš tlustá a nevešla by se do sedačky“. Modelka to uvedla ve videu na svém Instagramu. Aerolinky její tvrzení popírají.

Podmínkou pro vstup na palubu měl být nákup dražší letenky

Nehme uvedla, že do Libanonu letěla se společností Air France ekonomickou třídou bez jakýchkoli problémů. Z libanonského Bejrútu, kde byla na dovolené, se chtěla vydat do Dauhá. U Qatar Airways ale nastal problém. Společnost ji podle jejího tvrzení chtěla pustit na palubu pouze v případě, že si místo ekonomické třídy zaplatí business class. Jako důvod podle Nehme zaměstnanci uvedli, že by se nevešla do sedačky. 

„Pracovnice aerolinek mi začala tvrdit, že jsem tlustá a že bych na letenku do ekonomické třídy, za kterou jsem zaplatila tisíc dolarů, neměla mít vůbec nárok,“ postěžovala si modelka. Letenka do business class byla o dva tisíce dolarů dražší. Nehme uvedla, že marně prosila několik hodin, aby mohla letět. Jeden ze zaměstnanců do ní měl během konfrontace dokonce strčit.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Juliana Nehme (@juliananehme)

Modelka cestovala s dalšími třemi lidmi. Zatímco její sestra a synovec mohli odletět, ona se svou matkou po incidentu zůstaly v Libanonu. „Platím tu za taxi a hotel, které jsem původně nepotřebovala. Nemám peníze na to, abych tu zůstávala déle,“ uvedla. Celou situaci považuje za nespravedlivou a extrémně ponižující. „Ostuda společnosti Qatar Airways za to, že si dovolí lidi takto diskriminovat! Jsem tlustá, ale stejná jako všichni ostatní,“ dodala. Nakonec sehnala lístky na jiný let.

Aerolinka diskriminaci popírá

Zástupce letecké společnosti deníku The Independent sdělil, že důvod, proč ženě nedovolili nastoupit do letadla, byl jiný. Podle jeho tvrzení se chovala extrémně hrubě a agresivně vůči odbavovacímu personálu. Jeden z jejích blízkých neměl podle vyjádření aerolinky potřebné dokumenty o absolvování PCR testu, které Katar vyžaduje.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Aerolinky zároveň uvedly, že někdy musí kvůli tělesným proporcím cestujících skutečně přistupovat k opatřením. „Podobně jako u většiny leteckých společností může být každý, kdo omezuje prostor spolucestujícího a nemůže si zapnout bezpečnostní pás nebo spustit opěrky, požádán o zakoupení dalšího sedadla, a to jak z důvodu bezpečnosti, tak pro pohodlí a bezpečnost všech cestujících,“ řekl deníku mluvčí společnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse