Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
1. prosince 2022 v 7:38
Čas čtení 0:48

Čaputová o duševním zdraví: Každý z vás je unikát a na každém z vás záleží, já také klopýtám, jsme omylné bytosti

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Měli bychom si uvědomit, že jsme zodpovědní za svá slova i myšlenky, protože ty následně podněcují naše jednání, vzkázala slovenská prezidentka.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se ve středu zúčastnila diskuse o prožívání mladých lidí a jejich duševních problémech. Přiznala, že často analyzuje své jednání a je k sobě velmi kritická. „Musí k tomu patřit i sebeodpuštění a přijetí faktu, že jsem člověk, který klopýtá. Musíme umět odpustit sami sobě a vzít na vědomí, že jsme omylné lidské bytosti,“ řekla slovenská hlava státu. 

Nenávist podle slov Čaputové není bublina, která splaskne. Zmínila se i o šíření nenávisti na internetu. Řekla, že bychom si měli uvědomit, že jsme zodpovědní za svá slova i myšlenky, protože ty následně podněcují naše jednání. Čaputová opět upozornila na šíření nenávisti ze strany politiků. Nenávistné verbální projevy podle ní mohou vést k útokům, jejichž příkladem je vražda dvou LGBT+ lidí na Zámecké ulici v Bratislavě.

Nejste na to sami

Aktéři diskuse vyzdvihli důležitost psychohygieny a hledání balancí mezi povinnostmi a odpočinkem. Psycholog Marek Madro zdůraznil, že mladí lidé ve svých problémech nejsou sami a dospělým na nich opravdu záleží.

31. května 2024 v 15:30 Čas čtení 3:42 Co si pustit o víkendu: Čekání na Bridgertony ti zkrátí jiná kostýmní romance a vlny udělá i nový true crime Co si pustit o víkendu: Čekání na Bridgertony ti zkrátí jiná kostýmní romance a vlny udělá i nový true crime

„Každý z vás je unikát a na každém z vás záleží. Věřím, že z toho těžkého, čím si v jednotlivých etapách života procházíte, umíte těžit,“ vzkázala na závěr mladým Slovenkám a Slovákům prezidentka. 

Celou diskusi si můžeš pustit na facebookovém odkazu.

Domů
Sdílet
Diskuse