Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Martinus.
12. prosince 2022 17:00
Čas čtení 2:42
Sponzorovaný obsah

8 tipů na vánoční dárky pro muže. Obdaruješ ho něčím zážitkovým, praktickým nebo stylovým?

8 tipů na vánoční dárky pro muže. Obdaruješ ho něčím zážitkovým, praktickým nebo stylovým?
Zdroj: Unsplash/Lore Schodts
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dobře víš, že ponožky ani pyžamo při rozbalování dárků žádného chlapa nepřekvapí.

Dobře víš, že ponožky ani pyžamo při rozbalování dárků žádného chlapa nepřekvapí. Zkus ho letos obdarovat něčím, co nečeká. Určitě přece toužíš po tom, aby tvému ​​příteli, otci, dědečkovi či kamarádovi u vánočního stromku radostně zasvítily oči. V našich tipech najdeš zážitkové, praktické i stylové dárky, které ocení většina mužů. Odhadnout ho ale musíš ty. Je spíše typ, který touží po adrenalinovém zážitku, nebo po dobré knize?

Kniha přesně pro něj

Pokud byla tvou odpovědí na předchozí otázku druhá zmíněná možnost, ale nevíš, jak vybrat tu pravou knihu napsanou přesně pro něj, máme pro tebe radu. Zkus se poohlédnout a zjistit, co má v domácí knihovně, nebo v případě, že spolu nebydlíte, se na jeho knižní vkus můžeš nenápadně vyptávat ve vaší oblíbené kavárně.

intelektuál, čítanie knihy
Zdroj: Kinga Cichewicz, Unsplash

Pokud se ti však nepodaří nic vypátrat, pomoci ti může vánoční pomocník či vánoční skřítci z knihkupectví Martinus.cz. Pro ty, kteří neumí po správném knižním dárku sáhnout, připravili totiž speciální vánoční stránku se spoustou inspirace. Díky jejich vánočnímu pomocníkovi můžeš dokonce vyplnit pár otázek o osobě, kterou chceš obdarovat, a skřítci ti pomohou najít tu nejlepší volbu.

Otestuj vánočního pomocníka

Domácí vinotéka

Miluje kvalitní vína, nesmí chybět na žádné vinné cestě a navštívil už každý vinný sklípek v okolí? V tom případě ho nic nepotěší víc než jeho vlastní domácí vinotéka nebo chladnička na víno. Ta vytvoří jeho kvalitním vínům ideální prostředí, aby naplno vynikla jejich chuť i vůně. Správně vychlazené víno pro něj bude jedinečným zážitkem, který mu zpříjemní celé svátky.

Vino
Zdroj: Pexels.com/volně k užití

Chytrá vychytávka 

Muži umí ocenit každý zajímavý vynález. Pokud ještě nemá chytré vychytávky, které dnešní doba nabízí, máš tyto Vánoce z čeho vybírat. Záleží mu na jeho pěkném chrupu? Potom zvol sonický zubní kartáček. Pokud je to sportovec, volba je jasná. Podle toho, kolik chceš za dárek utratit, si vyber mezi fitness náramkem, smart hodinkami či inteligentním prstenem. Skvělým doplňkem do domácnosti pro něj může být i chytrá osobní váha, která mu o jeho těle prozradí víc než jen jeho hmotnost.

smart watch
Zdroj: Beryko.cz

Splň mu dětský sen

I když jsou dnes dávno dospělí, v dětství toužili být mnozí z nich piloty. Představovali si, jak vyletí mezi oblaka a pilotují letadlo. Proč jim tedy nedopřát tento zážitek teď? Daruj jim adrenalinový zážitek, během kterého vezmou řízení letadla opravdu do svých rukou a vyzkoušejí si, jaké je to být pilotem.

pilot, lietadlo
Zdroj: Unsplash/Kristopher Allison

Pro pivaře

Pokud ti dosud tvrdil, že ho wellness nezajímá, zkus mu darovat poukázku na takové, kterým změníš jeho názor. Navíc, má-li rád pivo, bude pro něj tento zážitek ideální volbou. Pivní wellness sice nenabízí čtyři různé sauny, ale i taková koupel v pivu má spoustu benefitů pro lidské zdraví. Pivní kvasnice totiž díky vysokému obsahu vitamínu B příznivě ovlivňují jeho pokožku. Ponoření do piva však bude lahodit i jeho psychice a pomůže mu relaxovat. Jsme si jisti, že když pod stromečkem spatří poukázku na pivní koupel, bude velmi příjemně překvapen.

Ilustrační foto.
Ilustrační foto. Zdroj: se svolením pivovaru Dva kohouti

Degustační zážitek

Je muž, kterého chceš obdarovat, gurmán a dokáže ocenit kvalitní kulinářské umění? V tom případě mu daruj degustační večeři. Dopřej mu nové chutě, zajímavé kombinace a jídlo, které nejí v běžné dny. Uvidíš, že tímto dárkem mu otevřeš nové obzory a ještě dlouho bude vzpomínat na chuťový a umělecký zážitek, který dostal právě od tebe.

jedlo, degustačná večera
Zdroj: Unsplash/Jay Wennington

Udělej z něj mistra grilu

Zajímavé je, že i když spousta mužů v kuchyni netráví příliš mnoho času, ke grilování je to táhne o něco více a rádi ho mají pod palcem. Užívá si tento proces plný voňavého jídla i tvůj otec, bratr nebo přítel? S novým grilem si jej vychutná ještě víc. Tvojí odměnou za dobře zvolený dárek budou během příštího léta chutné grilované klobásky či domácí hamburgery.

grilovanie
Zdroj: Unsplash/Vincent Keiman

Kosmetika je i pro muže

Tyto Vánoce máš šanci trošku zabojovat proti tabu, že kosmetika je spíše pro ženy. I mužská pleť přece potřebuje správné čištění a dobrou hydrataci a čím dříve to muž, kterého chceš obdarovat, pochopí, tím lépe. Možná ti za to při prvních viditelných výsledcích poděkuje. Kromě sprchového gelu tedy přidej i nějaký na čištění pleti a nezapomeň na kvalitní krém. Možná se mu to zalíbí tak, že si příští Vánoce sám řekne o toner a sérum. 

kozmetika
Zdroj: Unsplash/The Nix Company
Domů
Sdílet
Diskuse