Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
5. prosince 2022 11:59
Čas čtení 0:57

Požár v Zubří: Hořel rodinný dům, škoda je zhruba tři miliony korun

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Požár v Zubří: Hořel rodinný dům, škoda je zhruba tři miliony korun
Zdroj: HZS Zlínského kraje

K požáru došlo v neděli večer.

V Zubří na Vsetínsku hořel v neděli večer rodinný dům. U požáru zasahovalo osm hasičských jednotek. Jeden člověk při požáru utrpěl popáleniny, škoda na majetku je předběžně vyčíslena na tři miliony korun. Na webu to uvedl mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

Náhradní ubytování zajistila rodině obec

„Požární poplach byl vyhlášen postupně 8 požárním jednotkám. V době našeho příjezdu se mimo dům nacházely tři osoby – rodiče s dcerou. Plameny se šířily po obvodovém plášti a po střeše. Elektřina a plyn byly vypnuty. Z domu jsme vynesli 2 malé tlakové láhve na propan-butan. Hasební zásah jsme prováděli v dýchací technice 6 proudy vody,“uvedl Žemlička. Přístup k objektu byl podle hasičů z jedné strany obtížný, protože dům je postavený ve svahu.

hasiči, požár
Zdroj: HZS Zlínského kraje

Jednoho z obyvatel domu odvezli záchranáři s popáleninami do nemocnice. „Tato osoba se ještě v průběhu hasebních prací vrátila zpět. Na místo byl povolán člen týmu PTT, který rodině poskytl psychologickou pomoc. O požáru bylo informováno vedení obce, které zasahujícím jednotkám zajistilo pitný režim. Díky solidaritě sousedů přečkala rodina noc u sousedů. Náhradní ubytování na další dny zajistila rodině obec,“ informoval mluvčí.


Požár způsobil škodu v předběžné výši 3 milionů korun. Byly uchráněny hodnoty v předběžné výši 1,5 milionu korun. Příčina požáru zůstává v šetření. 

Domů
Sdílet
Diskuse