Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
5. prosince 2022 13:27
Čas čtení 0:45

Meteorologové vydali výstrahu před sněžením, platí pro tyto kraje

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Meteorologové vydali výstrahu před sněžením, platí pro tyto kraje
Zdroj: FOTO TASR - Michal Svítok

Při teplotách kolem nuly může mokrý sníh lámat větve a působit komplikace v dopravě.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal na úterý výstrahu před sněžením. Napadnout může pět až deset centimetrů těžkého sněhu. Sněhová nadílka, která může způsobit komplikace, se týká Jihočeského kraje, Vysočiny, Pardubického, Středočeského a Královéhradeckého kraje.

6. prosince 2022 8:26 Čas čtení 1:05 Sníh komplikuje dopravu, vlaky nejezdí na pěti tratích. V tomto kraji je situace nejhorší Sníh komplikuje dopravu, vlaky nejezdí na pěti tratích. V tomto kraji je situace nejhorší

„Během noci na úterý bude na našem území v polohách nad 400 m přecházet déšť do sněžení. Ve žlutě označených lokalitách napadne do úterního odpoledne od středních poloh 5 až 10 cm mokrého sněhu,“varovali meteorologové. Výstraha pro vybrané kraje platí od úterní půlnoci do 14:00 hodin odpoledne.

ČHMÚ očekává komplikace v dopravě a v případě mokrého sněhu by mohlo dojít ke škodám na stromech a lesním porostu, drátech elektrických vedení a k výpadkům v energetice. Opatrnost doporučují meteorologové i řidičům. Upozorňují, že je nutné jezdit opatrně, nezapomenout na zimní výbavu a při cestách do hor vzít i sněhové řetězy.

Domů
Sdílet
Diskuse