Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
9. prosince 2022 14:34
Čas čtení 0:31

V prvním kole prezidentských voleb poprvé vede Danuše Nerudová

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V prvním kole prezidentských voleb poprvé vede Danuše Nerudová
Zdroj: Mendelova univerzita

V listopadovém průzkumu společnosti Median by Nerudovou volilo 28 procent lidí.

Preference kandidátky na prezidentku Danuše Nerudové posílily. V listopadovém průzkumu společnosti Median by ji volilo 28 procent lidí. Informoval o tom server iDnes.cz. Dosavadní dva favorité Andrej Babiš a generál Petr Pavel by získali 26,5 a 23,5 procenta. 

Nerudová se poprvé dostala do čela průzkumů veřejného mínění. Voličské preference jí stouply o 13 procentních bodů. Nejsilnější podpora Nerudové však zůstává mezi mladšími voliči.

Druhým nejsilnějším kandidátem je podle průzkumu bývalý premiér Andrej Babiš, hlasovalo by pro něj 26,5 procenta voličů. Má nejsilnější voličské jádro ze všech. Nejvíce jej podporují lidé starší 65 let a absolventi středních škol bez maturity.

Na třetím místě se podle agentury umístil Petr Pavel. Třetí místo by pro něj se 23,5 procenta znamenalo konec v prezidentské volbě a do druhého kola by se nedostal.

Domů
Sdílet
Diskuse