Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. prosince 2022 10:00
Čas čtení 3:38
Martin Adam Pavlík

Zlomená čelist, zmrtvýchvstání a šokující zvraty. Toto je 10 nejlepších a nejnapínavějších MMA zápasů roku 2022 z domácí scény

Zlomená čelist, zmrtvýchvstání a šokující zvraty. Toto je 10 nejlepších a nejnapínavějších MMA zápasů roku 2022 z domácí scény
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Které duely nás oslovily nejvíce?

Rok 2022 přinesl na domácí MMA scéně bohatou nadílku napínavých, krvavých a šokujících zápasů, které zvedly nadšené i vyděšené diváky ze sedadel. Připravili jsme pro tebe výběr těch úplně nejlepších.


Vyvolaly ty nejrůznější emoce. Zatímco někteří během nich překvapeně a nevěřícně kroutili hlavou, další byli v němém úžasu. A ti, kteří rádi sázejí, při nich zase pravděpodobně rozzlobeně trhali tikety.

10. Karol Ryšavý vs. Vladimír Lengál

Fanoušci snad ani nemohli zažít větší šok během hlavního zápasu premiérového turnaje nové organizace Fabriq MMA. V MMA daleko zkušenější a žebříčkově výše postavený Karol Ryšavý, který byl jasným favoritem, podlehl Vladimíru Lengálovi už v prvním kole po strašidelném lokti z otočky.  


Výsledkem byla zlomená čelist. Zranění, které Ryšavého vyřadilo ze hry minimálně na půl roku. Musel podstoupit operaci a podle Sportnetu zápasník Spartakus Fight Gymu přiznal, že šlo bez debat o nejhorší moment jeho dosavadní MMA kariéry.

9. Michal Kotalík vs. Ole Magnor

Na dlouho očekávaný návrat Michala Kotalíka, který poslední roky strávil za mřížemi ve vězeňské cele, byli zvědaví všichni domácí fanoušci MMA. Přestože si český bojovník představoval jiný průběh zápasu, podal úctyhodný výkon a spolu s Norem Olem Magnorem předvedli souboj plný neuvěřitelných zvratů.    


Kotalík se mohl na pražské Štvanici zapsat do historie a předvést jedno z nejrychlejších ukončení, když Magnora zaplavil tvrdými údery už v prvních vteřinách. Neoblomný Nor však snesl nemožné a odolával tak dlouho, dokud Čecha neunavil a nakonec nevyhrál na submisi.

8. David Moon vs. Jakub Dohnal

Každý, kdo dlouhodobě sleduje výkony Jakuba Dohnala, ví, že jde o skvělého wrestlera a grapplera, který dominuje zejména na zemi, a drtivá většina jeho výher před limitem byla na submise. V zápase s nebezpečným Kanaďanem Davidem Moonem se však rozhodl, že si s ním zaboxuje.


To na první pohled nezní jako dobrá taktika, jelikož Moon předtím doslova sestřelil Matěje Kuzníka či Michala Konrada. Nakonec se však Dohnalovi paradoxně vyplatila a Kanaďana v nevraživém duelu plném drsných přestřelek jasně „přebodoval“.


7. Kamil Minda vs. Tomáš Možný 

Zápas, u kterého asi nikdo nevěřil, že ho někdy uvidí, se přece udál. Dvoumetrový Košičan Tomáš Možný, známý pro svou bohatou a úspěšnou kariéru v kickboxu, se rozhodl v září na čtvrtém turnaji organizace Real Fight Arena vyzkoušet i MMA. Ne však s leckým, ale rovnou s bývalým titulovým vyzývatelem Oktagonu MMA, polským „King Kongem“ Kamilem Mindou.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 126869 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse