Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Ondřej Jarůšek
11. prosince 2022 7:38
Čas čtení 1:05

Šampionský pás Jiřího Procházky stále nemá nového majitele. Bitva o titul skončila remízou

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Šampionský pás Jiřího Procházky stále nemá nového majitele. Bitva o titul skončila remízou
Zdroj: Getty Images/Sean M. Haffey

Zápas na turnaji UFC 282 měl rozhodnout o novém šampionovi polotěžké váhy, ale nestalo se tak.

Měla to být jedna z nejočekávanějších odvet posledních let, nakonec ale fanoušci MMA dostali zcela jiný zápas. Místo vyzývatele Glovera Teixeiry a Jiřího Procházky, který se po zranění vzdal titulu UFC, se o pás v polotěžké váze na turnaji UFC 282 utkali Jan Blachowicz a Magomed Ankalaev. Z duelu ale nevyšel vítězně ani jeden z nich, po pěti kolech zápas skončil remízou (48:47, 46:48, 47:47).

27. září 2022 6:00 Čas čtení 8:31 Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka

Oba uchazeči o titul vstoupili do zápasu spíše opatrně a takticky, v druhém kole se ale tempo začalo stupňovat. Ke konci druhé pětiminutovky zasadil Blacowicz tvrdý kop na nohu soupeře a vyvedl jej z rovnováhy. Polák se snažil soupeře okopávat nepříjemnými calf kicky a dařilo se mu to. Ankalaev vsadil na boj na zemi, kam se mu Blacowicze podařilo dostat na konci třetího kola a následně i ve čtvrté a páté rundě.

Zejména v posledním kole se polský bojovník na zádech ocitl v problémech, když jej Ankalaev v dominantní pozici zasypával tvrdými údery. Ukončit jej ale nedokázal, slovo proto po pětadvaceti minutách boje dostali bodoví rozhodčí, kteří boj viděli jako remízu. Po vyhlášení výsledku se z haly ozvalo bučení diváků, kteří s rozhodnutím nesouhlasili. Pás pro šampiona polotěžké váhy tak i nadále zůstává volný.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

28. listopadu 2022 9:30 Čas čtení 6:24 10 nejlepších zápasů UFC hvězdy Jiřího Procházky 10 nejlepších zápasů UFC hvězdy Jiřího Procházky

Jiří Procházka se šampionem polotěžké váhy stal letos v létě, ale jen pár týdnů před obhajobou si těžce poranil rameno, které si vyžádalo operaci. Titulu se vzdal, protože jej čeká náročná rekonvalescence, která se může natáhnout i na půl roku. Procházka v prohlášení uvedl, že si pro pás přijde zpět, ať už jej zrovna bude držet kdokoliv. Procházka se šampionem UFC stal jako vůbec první Čech v historii.

Domů
Sdílet
Diskuse