Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
12. prosince 2022 19:15
Čas čtení 0:47

České tenistky vpřed. Krejčíková se Siniakovou jsou opět deblovým párem roku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
České tenistky vpřed. Krejčíková se Siniakovou jsou opět deblovým párem roku
Zdroj: ČTK/AP/Thibault Camus

WTA je vyhlásila nejlepším deblovým párem již podruhé za sebou a potřetí v jejich kariéře.

Nejprestižnější organizace ženského tenisu (WTA, Women's Tennis Association) vyhlásila individuální ceny za rok 2022. Titul v kategorii deblový pár letos připadá českým tenistkám Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové. Informovaly o tom ČT Sport a deník Sport.

Asociace je vyhlásila nejlepším deblovým párem již podruhé za sebou a potřetí v jejich kariéře. Poprvé to bylo v roce 2018 a podruhé loni. 26leté Češky si titul obhájily zejména díky úspěchům v Australian Open, ve Wimbledonu a na US Open, přičemž v New Yorku zkompletovaly jako druhá dvojice v historii kariérní Grand Slam. French Open a Wimbledon vyhrály olympijské vítězky hned dvakrát. 

O další cenu asociace se ucházela také sedmnáctiletá Češka Linda Fruhvirtová v kategorii nováček roku. Měl jí k tomu napomoct premiérový titul na WTA Tour, který získala v září v Čennaí. Nakonec ji obdržela Číňanka Čeng Čchin-wen, jež se v závěru sezony dostala na 25. místo žebříčku.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Hráčkou roku se stala polská tenistka Iga Šwiatek. Cenu Skokan roku obdržela Brazilka Beatriz Haddad Mai a v kategorii „nejlepší návrat roku“ uspěla Němka Tatjana Maria.

Domů
Sdílet
Diskuse