Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
13. prosince 2022 13:52
Čas čtení 1:02

Dominik Feri jde před soud. Za sexuální obtěžování mu hrozí až 10 let vězení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dominik Feri jde před soud. Za sexuální obtěžování mu hrozí až 10 let vězení
Zdroj: ČTK/Šimánek Vít

Bývalý poslanec za TOP 09 Dominik Feri stane před soudem. Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 3 na něj podalo žalobu, uvedly Seznam Zprávy.

Bývalý poslanec a člen TOP 09 Dominik Feri půjde před soud. Informovaly o tom Seznam Zprávy. Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 3 podalo na Feriho žalobu. Policisté jej viní ze tří případů znásilnění, přičemž jeden z nich měl být spáchán na sedmnáctileté dívce, tedy na dítěti. V případě odsouzení by mu mohlo hrozit až 10 let vězení.

20. října 2022 9:16 Čas čtení 0:50 Policie navrhla obžalovat Dominika Feriho ze tří případů znásilnění Policie navrhla obžalovat Dominika Feriho ze tří případů znásilnění

Že se policie chystá obžalovat Feriho, jsme tě informovali v říjnu. Bývalý poslanec nicméně stále tvrdil, že je nevinný.

„Zcela otevřeně přiznávám, že jsem se v některých momentech zachoval nevhodně, nepatřičně nebo v rozporu se zásadami gentlemanského chování. Pokládám to za osobní selhání a za bolavá místa nejen pro mě, ale především pro ty, kterých se mé chování mohlo dotknout. Mrzí mě to hluboce a upřímně se omlouvám,“uvedl již dříve.

Kauzu Dominik Feri sledujeme od úplného začátku. Pokud tě zajímá, jak proces s bývalým poslancem obviněným ze znásilnění probíhal, přečti si vlákno zde.

Prošetřování případu skončilo v březnu, a nyní tedy dojde na dokazování viny či případné neviny. „Vítám, že po pomalu dvouletém čekání budu moci soudu předložit důkazy dokládající mou nevinu. Doposud jsem nemohl probíhající řízení veřejně jakkoliv věcně komentovat, což mělo za následek, že média byla odkázána pouze na jednostranná vyjádření. To se ale brzy konečně změní,“ uvedl pro Seznam Zprávy Feri.

Kauzu otevřeli novináři webů A2larm a Deník N, kteří v květnu roku 2021 zveřejnili svědectví žen, podle nichž byly Ferim obtěžovány chováním vykazujícím znaky sexuálního napadení i znásilnění. Kvůli tomu se Feri sám vzdal poslaneckého mandátu, byl dočasně vyloučen z poslaneckého klubu TOP 09 a prakticky se stáhl z veřejného života.

Domů
Sdílet
Diskuse