Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
14. prosince 2022 18:30
Čas čtení 2:25

Český bojovník David Dvořák o tvrdém jednání s UFC: Mám to u p*dele, soupeře porazím a dalšího taky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Český bojovník David Dvořák o tvrdém jednání s UFC: Mám to u p*dele, soupeře porazím a dalšího taky
Zdroj: Getty Images/Chris Unger

Davida Dvořáka čeká na turnaji UFC v sobotu 17. prosince jedna z největších výzev kariéry.

Český UFC bojovník David „The Undertaker“ Dvořák (20:4) se už za pár dní postaví do svého pátého zápasu na nejslavnějším kolbišti světa. Na sobotním turnaji UFC Fight Night 216 v Las Vegas se mu v kleci postaví bývalý šampion organizace Rizin Manel Kape (17:6), třicetiletého zástupce královéhradeckého gymu All Sports Academy tak čeká další velká výzva. Jak ale sám na úterní tiskové konferenci uvedl, cítí se ve skvělé formě.

14. října 2021 11:30 Čas čtení 9:51 Platy v UFC: Proč MMA bojovníci vydělávají méně než boxeři a youtubeři? MMA je mladý sport, bude to ještě trvat, říká David Dvořák Platy v UFC: Proč MMA bojovníci vydělávají méně než boxeři a youtubeři? MMA je mladý sport, bude to ještě trvat, říká David Dvořák

Hrobníka čeká jeden z nejtěžších soupeřů v kariéře 

„Jako vždy se cítím skvěle. Udělali jsme kus práce a hodně věcí se zase posunulo dál. Teď jen do zblbnutí trénujeme věci, které pojedu v zápase. Neučím se nic nového, jen jak pro blbce opakuji pořád to samé dokola, ať to v zápase prostě je,“ popsal Dvořák poslední dny před zápasem, ve kterých finišuje přípravu a dolaďuje poslední kilogramy na páteční vážení.

Dvořák, který má na kontě v UFC tři výhry a jednu prohru, zhodnotil svého nadcházejícího soupeře v porovnání se svým přemožitelem Matheusem Nicolauem. Jak David říká, Manel Kape se rozhodně řadí mezi jeho dosud nejtěžší oponenty.

„Když ho porovnán s Nicolauem, tak to jsou asi dva největší soupeři, jaké jsem za kariéru měl. Myslím, že Nicolau byl ještě o level dál, protože je to hodně chytrej zápasník, takže zápas s ním byl podle mě větší. Kape bude asi o trošku horší než on, ale pořád je to jeden z nejtěžších soupeřů, jaké jsem kdy měl,“ zhodnotil český Hrobník svého pátého soupeře v UFC pro Refresher News.

David dvořákDavid dvořákDavid dvořákDavid dvořák
Zobrazit galerii
(6)

Tvrdé jednání s UFC? Mám to u p*dele

Při oznámení zápasu označil Dvořák svého soupeře za „skvělého postojáře“, redakce Refresher News se proto zeptala, jakou taktiku od Kapeho v nadcházejícím duelu vlastně očekává.

„Očekávám od něj samozřejmě tvrdej postoj, ale nemůžu podcenit ani to, že bude chtít jít na zem, že to bude chtít svazovat nebo mě zkusit chytnout do nějaké techniky. Na této úrovni člověk nemůže podcenit vůbec nic. Na to si musím dát pozor. Musím si jít svoji hru a dát si pozor na tu jeho,“ říká jasně.

27. září 2022 6:00 Čas čtení 8:31 Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka

Řeč došla i na nekompromisní jednání s UFC, které českému borci rázně nabídlo jen jedno jméno bez možnosti dalšího vyjednávání. Dvořáka jsme se proto zeptali, zda cítí větší motivaci jasně zvítězit, aby si tím pro příště případně zlepšil vyjednávací pozici. Bojovník v tom má ale jasno.

„V podstatě vůbec ne. Nechci to říkat nijak sprostě, ale v tomto směru mám UFC tak trošku u p*dele a je mi to fuk. Dali jednoho soupeře, tak ho vezmu, porazím ho, pak přijde další a toho půjdu porazit taky. Ještě předtím, než nám dali tohoto soupeře, tak jsme mluvili o Timu Elliotovi. To rovnou shodili ze stolu. Pak už jsme se nechtěli s nikým o ničem dohadovat, takže jsme to rovnou přijali, a proto jsme tady,“ říká rozhodně.

David Dvořák
Zdroj: Oktagon MMA

David Dvořák je v oficiálním žebříčku UFC v rámci muší váhy na devátém místě, zatímco Kape na dvanáctém. Zajímali jsme se proto, zda po případné výhře s Kapem bude Dvořák usilovat o to utkat se příště s někým z vyšších příček, aby se mohl v žebříčku posunout o pár míst výše.

„Určitě jsou jména, která by mě zajímala, jako je právě Tim Elliot nebo Matt Schnell a kluci jim podobní, kteří jsou mi blízko rankingově nebo jsou i přede mnou. Ti všichni by mě zajímali, ale to se uvidí až po tomto zápase,“ nastínil Dvořák plány do budoucna a další potenciální soupeře.

21. února 2024 12:00 Čas čtení 10:05 Táňa Bystroňová dělá cage girl v Clashi: Jednou mě museli evakuovat v podprsence do zimy, sexy oblečení k této práci patří Táňa Bystroňová dělá cage girl v Clashi: Jednou mě museli evakuovat v podprsence do zimy, sexy oblečení k této práci patří

Ačkoliv se Dvořák v žebříčku UFC nachází tři příčky před Kapem, z pohledu bookmakerů bude nastupovat jako favorit devětadvacetiletý rodák z Angoly. Kape má aktuálně na kontě dvě výhry v řadě, předtím v UFC dvakrát prohrál. Oba své poslední soupeře ukončil v prvním kole.

Domů
Sdílet
Diskuse