Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
15. prosince 2022 11:14
Čas čtení 0:58

Při oslavách postupu Francie do finále mistrovství světa ve fotbale zemřel 14letý chlapec

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Při oslavách postupu Francie do finále mistrovství světa ve fotbale zemřel 14letý chlapec
Zdroj: Unsplash/Alice Triquet/na voľné použitie (ilustračná fotografia)

K tragédii došlo během oslav ve městě Montpellier.

Francouzští fotbalisté porazili v semifinále soupeře z Maroka a na šampionátu si zahrají o titul. Postup oslavovaly tisíce fanoušků a fanynek přímo v ulicích Francie. Během oslavy ve městě Montpellier zemřel čtrnáctiletý chlapec. Autem ho přejel neznámý řidič, který z místa nehody ujel. 

Policisté našli vozidlo poblíž místa nehody

Upozornění: Článek obsahuje videozáběry, které mohou být pro někoho znepokojující. 

Tragickou událost, ke které došlo během oslav v Montpellier na jihu Francie, lidé natočili a videa se začala masově šířit na sociálních sítích. Zachycují skupinu mladíků, zřejmě marockých fanoušků, kteří zamířili k autu stojícímu v koloně. Jeden z mladíků se snažil z okna tohoto auta strhnout francouzskou vlajku. Řidič následně strhnul volant a do skupiny mužů najel. Z místa nehody ujel. Čtrnáctiletý chlapec byl převezen do nemocnice, kde ale brzy zemřel.

Podle francouzského deníku Le Parisien řidič auto později odstavil a utekl. Policie vůz našla nedaleko místa nehody a identifikovala jako bílý Citroën C4 s černou střechou. Po pachateli pátrá. „V myšlenkách jsem s rodinou a přáteli mladíka,“ uvedl podle Le Parisien prefekt departementu Hérault. 

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Věk oběti potvrdila členka Ústavodárného národního shromáždění Nathalie Oziol. „Nesmírně lituji toho, že tato sportovní událost končí absolutní tragédií,“napsala na Twitter.

Zprávy ze světa najdeš na Refresheru na jednom místě.
Domů
Sdílet
Diskuse