Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ilona Hobzová
15. prosince 2022 v 12:34
Čas čtení 0:55

Ministerstvo zdravotnictví varovalo před nedostatečně značenou cigaretou Elf Bar

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ministerstvo zdravotnictví varovalo před nedostatečně značenou cigaretou Elf Bar
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví

Výrobek tak porušuje zákon o potravinách a tabákových výrobcích.

Ministerstvo zdravotnictví varovalo před jednorázovou elektronickou cigaretou značky ELF BAR, 1500, DISPOSABLE POD ve dvou variantách Apple Peach a Strawberry Banana. Za rizikové označilo nedostatečné značení a chybějící informace v českém jazyce.

Obliba Elf Bar raketově roste

Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje stanovila výrobek za nebezpečný. „Riziko pro spotřebitele spočívá v nedostatečném značení, kdy na jednotkovém balení chybí jakékoliv povinné informace v českém jazyce. V jednotkovém balení není obsažen příbalový leták s návodem k použití, informacemi o kontraindikacích, varováním pro specifické rizikové skupiny s informacemi o možných nepříznivých účincích, o návykovosti a toxicitě a o kontaktních údajích výrobce a dovozce,“stojí ve zprávě.

Výrobek tak porušuje zákon o potravinách a tabákových výrobcích. Uživatelé nejsou podle hygienické stanice dostatečně informováni nejen o samotném výrobku, ale ani o rizicích spojených s užíváním výše uvedené jednorázové elektronické cigarety a nemohou posoudit, zda užití neovlivní jejich aktuální zdravotní stav. Tento popis je totiž na krabičce zmíněný jenom v německém jazyce. 

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Jednorázové elektronické cigarety Elf Bar jsou trendem, jehož obliba raketově roste, zejména mezi nejmladšími dospělými. Za jediný rok vzrostlo používání produktů, jako je Elf Bar, mezi 18letými kuřáky z 0,89 % na ohromných 56,7 %. Tyto výrobky mohou představovat riziko nejen pro zdraví, ale i životní prostředí. Více informací se dozvíš v našem článku.

Domů
Sdílet
Diskuse