Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
16. prosince 2022 8:19
Čas čtení 0:52

EU přijala další balíček sankcí vůči Rusku, zabolí banky. Budete platit za krutost, vzkázala von der Leyen

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
EU přijala další balíček sankcí vůči Rusku, zabolí banky. Budete platit za krutost, vzkázala von der Leyen
Zdroj: TASR/AP/Olivier Hoslet, Pool Photo

Nový balíček sankcí je zaměřen vůči bankám a uvaluje i dodatečná obchodní omezení.

Členské státy Evropské unie se ve čtvrtek večer na summitu EU v Bruselu jednomyslně dohodly na přijetí dalšího balíčku sankcí vůči Rusku v souvislosti s válkou na Ukrajině. Jak pro agenturu DPA potvrdilo několik diplomatů, devátý balík sankcí je zaměřen vůči bankám a uvaluje i dodatečná obchodní omezení. Informuje o tom TASR.

Diplomaté, na které se odvolává i agentura AFP, uvedli, že jde o kompromisní dohodu, která zahrnuje sankce vůči přibližně 200 osobám. Nové sankce vůči Rusku mají být oficiálně potvrzeny v pátek.

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen navrhla nové sankce minulý týden se slovy: „Stojíme za Ukrajinou a Rusko bude platit za svou krutost.“

Členské země EU jednaly o sankcích už ve středu, tehdy se jim však nepodařilo dosáhnout dohody. Námitky měly totiž Polsko a některé další státy.

16. prosince 2022 12:00 Čas čtení 4:08 Stresuje tě kupování dárků? Proměň peníze v dobrý skutek, s našimi tipy pod stromečkem zazáříš Stresuje tě kupování dárků? Proměň peníze v dobrý skutek, s našimi tipy pod stromečkem zazáříš

Nový balíček sankcí stagnoval z důvodu sporu o to, zda by EU měla umožnit převoz ruských hnojiv přes evropské přístavy i v případech, kdy jsou majiteli společností, které tato hnojiva vyrábějí, oligarchové zařazení na blacklist.

Polsko a pobaltské země uvedly, že ostatní členské země EU si dělají iluze, jsou-li přesvědčeny, že uvolnění pravidel v oblasti ruských hnojiv nebude oligarchy zneužito.

Předchozí kola sankcí vůči Rusku ze strany EU zasáhla ruskou ekonomiku, finanční systém, centrální banku, jakož i vrcholné vládní představitele.

Zprávy ze světa najdeš na Refresheru na jednom místě.
Domů
Sdílet
Diskuse