Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
17. prosince 2022 13:35
Čas čtení 1:18

V USA vznikl úřad pro analyzování informací o UFO. Obdržel už stovky hlášení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V USA vznikl úřad pro analyzování informací o UFO. Obdržel už stovky hlášení
Zdroj: Unsplash/Albert Antony/volně k užití (ilustrační foto)

O důkazy mimozemského života ale zatím nejde.

Nový americký úřad, který vznikl za účelem shromažďování a analyzování informací o neidentifikovaných létajících objektech (UFO), obdržel „několik stovek“ nových hlášení. Důkazy o mimozemském životě se zatím podle úřadů neobjevily, podrobná zpráva o nových hlášeních bude k dispozici do konce roku. Informace přinesl deník The Guardian.

Bezpečnostní hrozbu mohou představovat i nové technologie z Číny nebo Ruska

Úřad pro řešení anomálií ve všech oblastech (All-domain Anomaly Resolution Office, AARO) byl zřízen v červenci, spadá pod ministerstvo obrany a je zodpovědný za analýzu neidentifikovaných objektů nejen na obloze, ale i pod vodou nebo ve vesmíru, případně objektů, které přecházejí z jedné oblasti do druhé. Spojené státy ho zřídily poté, kdy se více než rok věnovaly podivným objektům, které zpozorovali vojenští piloti. Kvůli strachu ze stigmatizace a ztráty postavení to ale nenahlásili.

Podle Úřadu ředitele zpravodajských služeb došlo mezi lety 2004 až 2021 ke 144 hlášením, 80 z nich zachytily senzory. Po zřízení AARO počet nahlášených objektů vzrostl, podle šéfa úřadu Seana Kirkpatricka jich je „několik stovek“. Konkrétnější údaje by měla poskytnout zpráva ředitele Národního zpravodajského úřadu, která bude hotová do konce tohoto roku.

„Je velmi brzy, ale zatím jsme neviděli nic, co by nás vedlo k přesvědčení, že by některý z objektů byl mimozemského původu,“uvedl Ronald Moultrie, náměstek ministra obrany pro zpravodajství a bezpečnost. Doplnil, že jakýkoli neautorizovaný systém v americkém vzdušném prostoru považují úřady za bezpečnostní hrozbu.

23. dubna 2024 13:00 Čas čtení 4:44 Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě

Kromě sledování UFO má AARO na starost právě analýzu bezpečnostních rizik, která představují setkání vojenských zařízení nebo letadel s neznámými létajícími objekty. V květnu tohoto roku se tímto poprvé po padesáti letech zabýval i americký Kongres. Jeho členové vyjádřili obavy z toho, že ať už by se jednalo o mimozemské objekty, nebo novou, dosud neznámou technologii ze strany Ruska či Číny, může jít o bezpečnostní riziko. 

Mezi nové technologie, u kterých by mohlo dojít k záměně s UFO, řadí AARO třeba bezpilotní letouny, hypersonické rakety nebo stealth stíhačky. AARO také pracuje na zlepšování schopností neznámé objekty rychle identifikovat.

Zpět
Sdílet
Diskuse