Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
17. prosince 2022 17:59
Čas čtení 0:48

MS v Kataru: Z bronzu se radují Chorvaté, Maroko porazili 2:1

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
MS v Kataru: Z bronzu se radují Chorvaté, Maroko porazili 2:1
Zdroj: TASR/AP/Francisco Seco

Chorvatsko má po stříbru z roku 2018 další cenný kov.

Na fotbalovém mistrovství světa v Kataru se v sobotu rozhodlo o prvních držitelích cenného kovu. A překvapení se nakonec nekonalo. Chorvatsko si zásluhou Mislava Oršiće zajistilo vedení 2:1 ještě před koncem prvního poločasu. V druhé části branka nepadla, a Chorvaté tak po druhém místě z roku 2018 slaví další medaili. 

Rozhodující branka padla ve 42. minutě

Maročtí fotbalisté se stali překvapením celého turnaje, a kdyby se jim podařilo Chorvaty porazit, stali by se prvním africkým týmem s medailí z fotbalového světového šampionátu. O první gól se ale už v sedmé minutě postaral soupeř. Do vedení 1:0 poslal Chorvaty Joško Gvardiol, který otevřel skóre hlavičkou z těžké pozice. Marocká odpověď ale přišla už v deváté minutě, kdy se o vyrovnání postaral Achraf Dalí.

Ztracené vedení si Chorvaté vzali zpět ještě před koncem prvního poločasu. Na 2:1 upravil skóre nádhernou brankou Mislav Oršić. Obě strany měly v druhé polovině zápasu několik gólových příležitostí, v nastavovaném čase mohl zápas do prodloužení poslat ještě Júsuf Nasírí, jehož hlavička prolétla kousek nad břevnem. Výsledek se ale už nezměnil a z bronzu se nakonec radují Chorvaté v čele s kapitánem Lukou Modrićem.

Domů
Sdílet
Diskuse