Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
18. prosince 2022 7:29
Čas čtení 1:24

David Dvořák prohrál zápas v UFC. „Nechal jsem tam vše, za nic na světě bych se nevzdal,“ vzkázal po boji

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
David Dvořák prohrál zápas v UFC. „Nechal jsem tam vše, za nic na světě bych se nevzdal,“ vzkázal po boji
Zdroj: Getty Images/Chris Unger/Zuffa LLC

David Dvořák předvedl srdnatý výkon, výhru ale slavil Manel Kape.

Český UFC zápasník David Dvořák se v noci ze soboty na neděli představil ve svém pátém zápase na nejznámějším kolbišti světa. Střetl se s bývalým šampionem japonské organizace Rizin Manelem Kapem, který se sice v žebříčku UFC nacházel o tři příčky za Dvořákem, ale před bojem byl favorizován. Pozici favorita nakonec také potvrdil a po třech kolech porazil českého borce na body.

Do prvního kola vstoupili bojovníci spíše opatrně. Dvořák se pohyboval kolem klece a pokoušel se soupeři limitovat pohyb low kicky. Po kopu ze strany Kapeho dokázal Dvořák přenést boj na zem, rodák z Angoly byl ale nebezpečný i ze zad, kde se mu dařilo zasazovat údery lokty. Dvořáka pak pokusil utáhnout na kimuru, ten se ale nenechal ukončit a hrozbu do konce prvního kola přečkal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

Dvořák se ocitl v těžké situaci i v druhém kole, když po útoku nebezpečného knockoutéra skončil u pletiva na zádech, kde se Kape snažil ukončit zápas údery. Zástupce královéhradeckého gymu All Sports Academy však nepanikařil a i tuto hrozbu zažehnal. Rozhodčí pak boj postavil znovu na nohy.

21. února 2024 12:00 Čas čtení 10:05 Táňa Bystroňová dělá cage girl v Clashi: Jednou mě museli evakuovat v podprsence do zimy, sexy oblečení k této práci patří Táňa Bystroňová dělá cage girl v Clashi: Jednou mě museli evakuovat v podprsence do zimy, sexy oblečení k této práci patří

Kape cítil krev a pokoušel se Dvořáka rozebrat tvrdými kombinacemi. Při Kapeho pokusu o úder loktem z otočky se ale Dvořák pohotově pokusil o nečekané škrcení, do konce druhého kola už ale zbývalo málo času na to, aby český borec využil chyby soupeře. Druhé kolo šlo jasně na stranu Kapeho.

Do posledního, tedy třetího kola vstoupil Dvořák sebevědomě a dal Kapemu najevo, že i on je v postoji nebezpečný. K vítězství potřeboval soupeře ukončit, to se mu ale ani přes srdnatý výkon nepodařilo, a tak si po uplynutí třech kol odnesl jednohlasnou výhru na body Kape, který v UFC slaví třetí výhru v řadě

Pro Dvořáka se v UFC jedná o druhou porážku v řadě, předtím měl v rámci organizace tři dominantní výhry za sebou. „Díky moc všem za obrovskou podporu, kterou jsem od Vás dostal. Moc mě mrzí, že jsem to nezvládl. Nechal jsem tam vše a za nic na světě bych se nevzdal, ale bohužel to bylo na výhru málo!“ napsal Dvořák svým fanoušků na sociálních sítích.

Domů
Sdílet
Diskuse