Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ilona Hobzová
18. prosince 2022 v 10:43
Čas čtení 1:18

Počasí o Vánocích: Bude padat sníh? Podívej se na novou předpověď

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí o Vánocích: Bude padat sníh? Podívej se na novou předpověď
Zdroj: Pixnio/volně k užití

Na Štědrý den by se podle meteorologů mohly teploty pohybovat i okolo devíti stupňů Celsia.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal předpověď na následující týden včetně vánočního víkendu. A podle ní to vypadá, že si příliš čerstvého sněhu neužijeme. Závěr týdne bude spíše ve znamení deště a teploty půjdou nahoru.

Postupné oteplení a déšť na většině území

V pondělí bude místy slabě sněžit, někde hrozí mrznoucí mrholení, na západě a severu i mrznoucí déšť. Noční teploty klesnou až k –12 stupňům Celsia, na Moravě a ve Slezsku by mohlo být i –16. Řidiči by měli dávat pozor především na Českomoravské vrchovině a na horách na severu, kde se budou místy tvořit sněhové jazyky. Na západní a severní části území se bude při mrznoucím dešti místy tvořit ledovka.

O něco tepleji bude už v úterý. Rtuť teploměru bude v noci stále pod bodem mrazu, maximálně však na minus šesti. Přes den se bude teplota pohybovat v rozmezí –3 až +1 °C a bude polojasno, jen místy zataženo. Ojediněle se mohou objevit mrznoucí mlhy a stále bude hrozit tvorba sněhových jazyků. 

Středa bude prvním dnem, který přinese déšť, na severu a východě i mrznoucí. Pršet bude odpoledne a večer na většině území. Sněžit bude později, ale jen v polohách nad 700 metrů. Teploty budou podobné jako v úterý.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Déšť neustane ani ve čtvrtek, prostoupí většinu území. Jen na severovýchodě Čech a na Moravě by mohlo zpočátku nasněžit. Noční teploty už nebudou tak kruté jako na začátku týdne, budou maximálně –2 °C. Přes den meteorologové očekávají 2 až 6 °C. 

Předpověď od pátku do neděle ladovskou zimu neslibuje a vypadá to, že bílých Vánoc se dočkají jen obyvatelé na horách. Bude zataženo až oblačno, občas se ještě objeví déšť nebo přeháňky. Sněhové a smíšené srážky přijdou jen v horských oblastech. V noci by nemuselo mrznout vůbec a přes den bude podle ČHMÚ 4 až 9 °C, tedy nejtepleji z celého týdne.

Domů
Sdílet
Diskuse