Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vojtěch Vanda
19. prosince 2022 7:54
Čas čtení 0:51

Velmi těsný boj o Hrad. Nový volební průzkum ukazuje, kdo by měl nyní šanci vyhrát

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Velmi těsný boj o Hrad. Nový volební průzkum ukazuje, kdo by měl nyní šanci vyhrát
Zdroj: REFRESHER/David Marcin

Podle posledního volebního průzkumu agentur Data Collect a Kantar CZ se zdá, že největší šance uspět si drží trio Nerudová, Babiš a Pavel. Jediná prezidentská kandidátka by však měla o půl procenta hlasů víc.

Nerudová, Pavel i Babiš v těsném sledu za sebou. Vyrovnaný počet hlasů ukázal poslední volební model agentur Data Collect a Kantar CZ pro Českou televizi, podle něhož by v prezidentských volbách získala nejvíce hlasů Danuše Nerudová (27 %). Těsně za ní by shodně skončili Petr Pavel a Andrej Babiš se 26,5 %. Jedná se o velký skok Nerudové oproti listopadovému šetření, v němž získala o 3,5 % méně. Na čtvrtém místě by skončil Pavel Fischer se 6 procenty.

13. prosince 2022 18:08 Čas čtení 0:58 Danuše Nerudová ovládla studentské volby, kromě ní se velké přízni těší už jen jeden kandidát Danuše Nerudová ovládla studentské volby, kromě ní se velké přízni těší už jen jeden kandidát

Podpora Danuše Nerudové roste. Naopak Andrej Babiš klesl o 0,5 % hlasů. Petr Pavel má stále stejnou podporu. Důležitým závěrem nicméně zůstává fakt, že dle šetření jsou šance prvních tří kandidátů prakticky vyrovnané. 

Až s velkým odstupem skončil čtvrtý Pavel Fischer se 6 %. Za ním se umístil Marek Hilšer se 4 % hlasů, šestý skončil Jaroslav Bašta se 3,5 % a sedmý Josef Středula se 3 %. Kandidáti Tomáš Zima a Karel Diviš nezískali ani 2 %.

Průzkum agentur Data Collect a Kantar CZ se ještě zabýval volebním potenciálem, podle kterého má Nerudová šanci získat až 39 % hlasů. Druhým v pořadí je Petr Pavel se 37,5 %, třetí Babiš se 32,5 %. Nad 10 % hlasů by mohli získat ještě Pavel Fischer a Marek Hilšer.

Agentury sbíraly data mezi pátým a čtrnáctým prosincem. Reprezentativní vzorek čítal 1243 respondentů. Možná statistická chyba se pohybuje od 0,5 do 2,8 procentního bodu.
Domů
Sdílet
Diskuse