Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vojtěch Vanda
19. prosince 2022 v 9:48
Čas čtení 1:02

Ukrajinu bude varovat Luke Skywalker. Herec Mark Hamill propůjčil hlas aplikaci, která varuje Ukrajince před nebezpečím války

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Ukrajinu bude varovat Luke Skywalker. Herec Mark Hamill propůjčil hlas aplikaci, která varuje Ukrajince před nebezpečím války
Zdroj: Lucasfilm/Walt Disney Pictures

Herec Mark Hamill, jenž se proslavil zejména rolí Luka Skywalkera v legendárních Star Wars, namluvil v aplikaci upozornění před ruským nebezpečím.

Slavná věta „Ať vás provází síla“ nyní dostává jiný a mnohem reálnější význam. Aplikace Air Alert, která upozorňuje ukrajinské obyvatele před vojenským nebezpečím ze strany ruské armády, totiž získala mocného spojence – hlas Luka Skywalkera z Hvězdných válek. Herec Mark Hamill totiž nově namluvil veškerá upozornění.

16. prosince 2022 v 16:04 Čas čtení 0:59 Rusové útočí na Ukrajinu z moře i z Běloruska, tvrdí zahraniční média. Některá ukrajinská města jsou bez elektřiny Rusové útočí na Ukrajinu z moře i z Běloruska, tvrdí zahraniční média. Některá ukrajinská města jsou bez elektřiny

Anglická verze aplikace Air Alert, která vznikla pod záštitou iniciativy United24 a upozorňuje na nebezpečí ze strany ruské armády, dostane nový hlas. Tím bude hlas člověka, který ve filmovém světě symbolizuje boj proti útlaku velkého impéria. Ztělesnění Luka Skywalkera, Mark Hamill, bude varovat občany Ukrajiny před nebezpečím, které bude dokonce specifikovat. 

Hamill je ambasadorem iniciativy a sám od začátku invaze aktivně podporuje její činnosti. Naposledy se například podílel na pomoci s financováním deseti nových dronů ke zpravodajské práci. 

Nyní jeho hlas uslyší všichni, kterým bude hrozit těchto pět nebezpečí: raketový útok, bombardování, přestřelky v ulicích, radiace a chemická hrozba. Když toto nebezpečí nastane, herec na něj bude upozorňovat i ikonickými hláškami z filmů Star Wars včetně hlášky „May the Force be with U!“, což se dá přeložit jako „Ať tě provází síla“ i jako „Ať je síla s Ukrajinou“.

United 24 je globální iniciativa na podporu Ukrajiny, která byla zahájena 5. května 2022 ukrajinskými úřady během ruské invaze na Ukrajinu. Její hlavní záměr je vybrat co nejvíce peněz na podporu země. Dne 7. prosince 2022 bylo vybráno více než 237 milionů dolarů, které zaslali lidé ze 110 zemí.

Domů
Sdílet
Diskuse