Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
19. prosince 2022 20:10
Čas čtení 0:40

Danuše Nerudová: Objevují se pokusy dehonestovat mou práci

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Danuše Nerudová: Objevují se pokusy dehonestovat mou práci
Zdroj: REFRESHER/David Marcin

Vyjádření přišlo v souvislosti s údajným porušováním zákona na Mendelově univerzitě během jejího funkčního období na pozici rektorky.

Podle Danuše Nerudové jsou kontroly Národního akreditačního úřadu na Mendelově univerzitě součástí předvolebního boje. Dle jejího vyjádření pro Deník N ji nepřekvapuje, že se objevují pokusy dehonestovat její práci.

„Mendelova univerzita se jako velká instituce s dlouhou historií samozřejmě potýkala s problémy, ale právě proto jsem se rozhodla kandidovat na rektorku a po celou dobu výkonu funkce jsem dělala vše, co mi zákon umožňoval, abych univerzitu problémů zbavila a posunula ji do 21. století. A právě na budoucnost se teď soustředím i ve své kampani,“ napsala Deníku N.

Server Deník N v pondělí zjistil, že během jejího působení na brněnské univerzitě došlo k závažným pochybením. Univerzita měla podle kontroly Národního akreditačního úřadu porušovat zákon o vysokých školách.

Danuši Nerudové se podle posledního volebního modelu agentur Data Collect a Kantar CZ pro Českou televizi vede. Podle průzkumu by získala 27 % hlasů, těsně za ní by skončil Petr Pavel a Andrej Babiš by se umístil na třetím místě s celkovým počtem 26,5 % hlasů. Oproti listopadovému modelu by získala o 3,5 % více hlasů. 

Domů
Sdílet
Diskuse