Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tereza Patočková
22. prosince 2022 20:22
Čas čtení 0:48

Důchodce měl v konečníku uvízlou nábojnici z první světové války. Lékaři museli zavolat pyrotechniky

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Důchodce měl v konečníku uvízlou nábojnici z první světové války. Lékaři museli zavolat pyrotechniky
Zdroj: Pexels

Případ muže si vyžádal částečnou evakuaci pacientů, především dětského oddělení, do hlavního pavilonu.

Francouzská nemocnice musela být evakuována poté, co osmaosmdesátiletý muž přišel k lékařům s nábojnicí z první světové války, kterou měl uvízlou v konečníku. Přestože ujistil personál, že se jedná o sběratelský předmět, který byl deaktivován a nemůže vybouchnout, musel personál nemocnice Sainte Musse v Toulonu některé pacienty evakuovat a přivolat pyrotechniky. Informoval o tom server Nice Matin

Případ muže si vyžádal částečnou evakuaci pacientů, především dětského oddělení, do hlavního pavilonu. Jakmile pyrotechnici potvrdili, že nábojnice je skutečně neaktivní, a vyloučili možnost výbuchu, přistoupili lékaři k jejímu odstranění. Jak však sdělili deníku Nice-Matin „málokdy se to dostane ven stejnou cestou, kterou to přišlo“.

Aby mohli vyjmout nábojnici, která měřila v průměru asi šest centimetrů a na délku 20 centimetrů, museli lékaři provést břišní operaci a vyjmout ji muži z druhého konce.

Důchodce údajně našel nábojnici u svého bratra. Operace proběhla bez problémů a pacient se zotavuje. Vedení nemocnice potvrdilo deníku Nice-Matin, že k neobvyklému incidentu došlo v sobotu mezi 21:00 a 23:30.

Domů
Sdílet
Diskuse