Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Daniel Mikolášik
25. prosince 2022 16:32
Čas čtení 0:50

Krásné gesto: Slovenští policisté vysbírali pro chlapečka se vzácným onemocněním peníze na léčbu. Takto ho překvapili přímo doma

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Krásné gesto: Slovenští policisté vysbírali pro chlapečka se vzácným onemocněním peníze na léčbu. Takto ho překvapili přímo doma
Zdroj: Policie SR

Když každý z nás přispěje jen málem, tak společně dokážeme udělat velkou věc, píše slovenská policie.

Banskobystrické policejní prezidium sdílelo na Štědrý den dojímavý životní příběh malého Janka, který trpí extrémně ojedinělou genetickou diagnózou. Policejní sbor proto vysbíral peníze na pomoc s jeho léčbou a rozhodl se chlapce během Vánoc překvapit návštěvou dvou „kukláčů“.

O tomto „vánočním zázraku“ informovala policie na sociální síti s tím, že ačkoli náplň práce zásahové jednotky zahrnuje zcela jiné povinnosti, její členové nezapomínají ani na lidi, kterým je třeba pomáhat.

25. prosince 2022 12:54 Čas čtení 1:29 Nejsledovanější pohádkou na Štědrý den bylo Tajemství staré bambitky 2. Podívej se na první desítku pořadů Nejsledovanější pohádkou na Štědrý den bylo Tajemství staré bambitky 2. Podívej se na první desítku pořadů

„Tentokrát vysbírali peníze, které předali rodině malého Janka Terema. Chlapeček, který trpí extrémně ojedinělou genetickou diagnózou a potřebuje celodenní péči svých laskavých rodičů, absolvuje různá rehabilitační cvičení. Mnoho aktivit či pro rodinu nezbytných pomůcek si mohli dovolit právě díky pomoci dobrých lidí,“ píší muži zákona.

Díky sbírce od policie může Janko navštívit rehabilitační zařízení či absolvovat speciální cvičení. Rodina bude moci chlapečkovi koupit koupací lehátko do vany, speciální židli či uhradit doplatek za speciální kočárek.


„Ze setkání s malým Jankem a jeho rodiči jsme odcházeli s hlavou plnou myšlenek... obohaceni o něco, co se slovy ani nedá popsat. Návštěva pro nás měla velkou přidanou hodnotu, za což této rodině velmi děkujeme. Když každý z nás přispěje jen málem, tak společně dokážeme udělat velkou věc,“ uzavírá policie. Pomoci Jankovi můžeš i ty, potřebné údaje jsou uvedeny na jedné ze zveřejněných fotografií v příspěvku.

Domů
Sdílet
Diskuse