Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Adam Smeták
26. prosince 2022 15:15
Čas čtení 1:55

Nerudová, Pavel, Babiš a další hodnotí projev Miloše Zemana

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nerudová, Pavel, Babiš a další hodnotí projev Miloše Zemana
Zdroj: Hnutí ANO/propagační materiál, Refresher

Kandidáti a kandidátky na úřad hlavy státu se v hodnocení výroků končícího prezidenta neshodnou.

Poslední vánoční poselství prezidenta Zemana vyvolalo řadu různých reakcí u veřejnosti, politiků i osob, které mají ambice jej v čele státu nahradit. Projev komentovali jak Andrej Babiš (ANO), tak Danuše Nerudová, Petr Pavel či Josef Středula. Informuje o tom ČTK.

V současnosti podle průzkumů největší favoritka na post nové hlavy státu Danuše Nerudová ocenila, že Zeman symbolicky dokončil svůj obrat od Ruska. „Jeho rozloučení ohlašuje blížící se závěr jedné éry. Tu definitivní tečku za ní můžeme udělat v lednových volbách. Věřím, že po nich společně začneme řešit budoucnost nás všech,“ napsala.

Bývalý vysoký představitel české armády a NATO Petr Pavel v projevu postrádal slova o nynějších těžkých časech a povzbuzení. Pavel napsal, že hodnocení Zemana již lidé slyšeli dost. „Mohu ale říci to, co dnes od prezidenta neslyšeli, ačkoli to slyšet měli: ‚Naše země i lidé za sebou mají náročný rok a těžké časy nás ještě čekají, ale zvládli jsme už i horší období, takže klid, i tentokrát to zvládneme,‘ “ uvedl.

Babiš by uplynulý rok hodnotil stejně

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) souhlasil se Zemanovým výběrem nejdůležitějších událostí roku i jejich hodnocením. Na doraz ČTK uvedl, že Zeman se znovu ukázal jako vynikající rétor. „Nikdo takový v současné politice není a v tomto směru bude jeho odchod do politického důchodu velkou ztrátou,“ prohlásil. 

8. března 2023 21:30 Čas čtení 2:03 Obrazem: „Vyhazujeme buranství, aroganci a Jiřího Ovčáčka.“ Satirici z Hradu vynášeli „Zemanu“ Obrazem: „Vyhazujeme buranství, aroganci a Jiřího Ovčáčka.“ Satirici z Hradu vynášeli „Zemanu“

„S tím, že Rusko musí opustit Ukrajinu, aby se do této země vrátil mír. S kritikou zeleného fanatismu, nepochopitelného zákazu aut se spalovacími motory nebo rozšiřování emisních povolenek,“ uvedl Babiš. Postrádal vizi do budoucna, přání, aby se ČR dařilo lépe, i větší povzbuzení.

Podle senátora Pavla Fischera Zeman obhajoval sebe a své minulé činy. „Jeho projev nepřinesl nic nového, neměl ani mnoho společného s vánočním poselstvím. Nezanechal nic k přemýšlení, jediný výhled do budoucnosti se týkal vlastního důchodu Miloše Zemana,“ konstatoval. Nesouhlasí s tím, že by Zeman bojoval za suverenitu Česka.

Odborářský předák Josef Středula uvedl, že se projev nesl v bilančním duchu. „Prožil uplynulých 32 let v politice a za tu dobu stihl mnoho lidí potěšit, ale jak už to v politice bývá, více bylo těch, které naštval. Budí emoce, a to se od státníků očekává. Nyní je však čas na změnu,“ napsal Středula. Podnikatel Karel Diviš, kterého do volebního klání vrátil soud, uvedl, že Zeman byl dobrým politikem, ale nebyl skvělým státníkem.

Domů
Sdílet
Diskuse