Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
1. ledna 2023 10:01
Čas čtení 1:19

Zelenskyj promluvil k národu: Bojujeme a budeme bojovat i nadále. Dokud nezvítězíme

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zelenskyj promluvil k národu: Bojujeme a budeme bojovat i nadále. Dokud nezvítězíme
Zdroj: Kancelář prezidenta Ukrajiny

Ukrajinský prezident poděkoval nejen vojákům, ale i civilním občanům, kteří se postavili ruské agresi na odpor.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotním novoročním projevu řekl, že Ukrajina bude bojovat proti invazi ruské armády, dokud nezvítězí. Vzdal také hold všem, kteří brání svou vlast. V Kyjevě i dalších částech Ukrajiny bylo přitom v prvních minutách nového roku slyšet velké množství výbuchů.

31. prosince 2022 15:25 Čas čtení 0:50 Kyjevem otřásly výbuchy, nejméně jeden člověk zemřel Kyjevem otřásly výbuchy, nejméně jeden člověk zemřel

Rok 2023 bude podle Zelenského rokem Ukrajiny

Zelenskyj během sedmnáctiminutového projevu řekl, že Ukrajinci jsou připraveni pokračovat v boji i v roce 2023. „Bojujeme a budeme bojovat i nadále. Dokud nezvítězíme,“ prohlásil. 

Krátce poté, co Ukrajinu zasáhla další vlna ruských raketových útoků, Zelenskyj vyzdvihl všechny, kteří jsou zapojeni do obrany země. „Chci vám všem říci: Ukrajinci, jste neuvěřitelní! Podívejte se, co jsme udělali a co děláme. Jak naši vojáci od prvních dnů drtí tuto ‚druhou nejsilnější armádu světa‘. Jak naši lidé zastavili její techniku ​​a pěchotu,“uvedl směrem k Rusku.

„Ve velké válce se nedějí malé věci. Nic není zbytečné. Každý z nás je bojovník. Každý z nás je vpředu. Každý z nás je pilířem obrany. Bojujeme jako jeden tým –⁠ celá země, všechny naše regiony. Obdivuji vás všechny. Chci poděkovat každému neporazitelnému regionu Ukrajiny,“ řekl a dodal, že neexistuje nikdo, kdo by Ukrajinu mohl v boji zastavit.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

„Existuje něco, co nás může vyděsit? Ne. Existuje někdo, kdo nás může zastavit? Ne, protože jsme všichni pohromadě. To je to, za co bojujeme. Jeden za druhého,“vzkázal.

Poslední den roku 2022 se na Ukrajině nesl ve znamení raketových útoků. Podle tamních představitelů vypálilo Rusko rakety na Kyjev i další oblasti. O život přišel jeden člověk, několik dalších bylo zraněno. Hlavní velitel ukrajinských ozbrojených sil, generál Valerij Zalužnyj, oznámil, že Rusko v sobotu vypálilo přes dvacet řízených střel, dvanáct z nich zneškodnila ukrajinská protivzdušná obrana. V Kyjevě byl výbuch slyšet i v neděli v 0:35 místního času. Podle jeho starosty Vitalije Klička byl výsledkem činnosti protivzdušné obrany.

Domů
Sdílet
Diskuse