Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
2. ledna 2023 17:14
Čas čtení 0:48

Ve věku 45 let zemřel bubeník kapely Modest Mouse Jeremiah Green

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ve věku 45 let zemřel bubeník kapely Modest Mouse Jeremiah Green
Zdroj: Getty Images/Daniel Knighton/Contributor

Greenovi byla v prosinci diagnostikována rakovina ve čtvrtém stadiu.

V sobotu 31. prosince 2022 svět navždy opustil bubeník z americké indie rockové kapely Modest Mouse Jeremiah Green. Zemřel ve věku 45 let, a to jen necelý měsíc poté, co mu byla diagnostikována rakovina ve čtvrtém stadiu, píší NME a frontman kapely Isaac Brock.

2. ledna 2023 15:33 Čas čtení 1:19 Petr Pavel by první kolo prezidentských voleb vyhrál. Nerudová na druhého Babiše ztrácí, ukazuje nový volební model Petr Pavel by první kolo prezidentských voleb vyhrál. Nerudová na druhého Babiše ztrácí, ukazuje nový volební model

Bubeníkovi kapely Modest Mouse byla v prosinci diagnostikována rakovina ve čtvrtém stadiu. Ještě na Štědrý den frontman kapely Isaac Brock fanoušky informoval o tom, že léčba probíhá hladce a přináší „pozitivní změny“. Jen pár dní poté však musel celému světu oznámit smutnou zprávu. 

„Neznám způsob, jak to zlehčit. Dnes jsme ztratili našeho drahého přítele Jeremiaha. (...) Uložil se k odpočinku a jednoduše vyhasl. Rád bych teď řekl spoustu hezkých slov, ale prostě na to není čas. Prosím, važte si veškeré lásky, kterou dáváte, dostáváte, dávali jste a budete dostávat. Jeremiahovi šlo především o lásku. Milujeme vás,“ napsal na sociálních sítích Modest Mouse. 

Green založil spolu s Brockem a baskytaristou Ericem Judym skupinu Modest Mouse již v roce 1993. Ačkoli z ní později v roce 2003 odešel, jen o rok později se vrátil. Green býval často označován za jednoho z nejlepších bubeníků v moderní indie scéně, a v roce 2007 jej dokonce časopis Stylus Magazine označil za jednoho z 50 nejlepších rockových bubeníků.

Domů
Sdílet
Diskuse