Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová ČTK
3. ledna 2023 v 18:04
Čas čtení 0:46

Petr Fiala zastoupí Českou republiku na pohřbu bývalého papeže Benedikta XVI.

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Petr Fiala zastoupí Českou republiku na pohřbu bývalého papeže Benedikta XVI.
Zdroj: Občanská demokratická strana

Pohřbu emeritního papeže Benedikta XVI. se zúčastní i Václav Klaus, tuzemští biskupové a další věřící.

Premiér Petr Fiala (ODS) ve čtvrtek zastoupí Českou republiku na posledním rozloučení s bývalým papežem Benediktem XVI. Mezi dalšími zástupci z Česka, kteří se do Vatikánu též chystají, jsou i bývalý prezident Václav Klaus, tuzemští biskupové a další věřící. Informovala o tom ČTK

„Českou republiku tam budu zastupovat já,“ řekl Fiala na úterní tiskové konferenci k hodnocení uplynulého českého předsednictví v Radě EU. Dodal, že papeže Benedikta XVI. si velmi vážil. „Mám rád jeho teologická a filozofická díla, patřil k předním intelektuálním osobnostem naší doby. Jeho velikost ukazuje i jeho rozhodnutí odejít z papežského stolce,“ řekl předseda vlády. Dále uvedl, že je vděčný za možnost se s ním setkat.

Benedikt XVI.
Zdroj: TASR/Tomáš Halász

Pohřeb bývalé hlavy římskokatolické církve se uskuteční ve čtvrtek v 9:30 na Svatopetrském náměstí. Sloužit mu bude současný papež František. Ve dvoutisícileté historii katolické církve to bude poprvé, kdy současný papež povede smuteční mši za svého předchůdce.

18. května 2023 v 20:49 Čas čtení 4:57 „Daně nesmí být zbraně!“ Studentstvo v Praze demonstruje proti vládnímu konsolidačnímu balíčku „Daně nesmí být zbraně!“ Studentstvo v Praze demonstruje proti vládnímu konsolidačnímu balíčku

Pohřbu se budou účastnit králové, šlechtici, prezidenti i řada duchovních. Počítá se s tím, že zde bude až 70 000 věřících. Účast oficiálně potvrdili zástupci Itálie, Německa nebo Česka.

Benedikt XVI. zemřel minulý týden ve věku 95 let. O jeho špatném zdravotním stavu a hospitalizaci dříve informoval papež František.

Domů
Sdílet
Diskuse