Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
4. ledna 2023 15:38
Čas čtení 0:57

Světový pohár v biatlonu míří do Pokljuky. Toto je kompletní program (Aktualizováno)

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Světový pohár v biatlonu míří do Pokljuky. Toto je kompletní program (Aktualizováno)
Zdroj: Getty Images/Christian Manzoni/NordicFocus

V české sestavě nastalo několik výrazných změn.

Aktualizováno 5. ledna 10:48 – Světový pohár v biatlonu čeká první zastávka v roce 2023. Další závody se od čtvrtka konají ve slovinské Pokljuce. Na programu budou sprinty, stíhací závody, závod smíšených dvojic a smíšené štafety. 

Vrací se Adam Václavík, startuje nakonec i uzdravená Charvátová

V české reprezentaci nastaly pro závody ve Slovinsku výrazné změny. Závody na této zastávce neabsolvují Eliška Václavíková a Tomáš Mikyska. Původně neměla kvůli zdravotním problémům startovat ani Lucie Charvátová. Český biatlon ale ve čtvrtek dopoledne informoval, že bronzová medailistka z roku 2020 je už uzdravená a na startu sprintu se objeví.

4. ledna 2023 9:22 Čas čtení 0:58 Česká hokejová dvacítka hraje o historický úspěch. Probojuje se do finále MS po 20 letech? Česká hokejová dvacítka hraje o historický úspěch. Probojuje se do finále MS po 20 letech?

Naopak díky dobrým výsledkům se do Světového poháru vrací Adam Václavík. Z žen budou startovat v českých barvách nakonec čtyři reprezentantky – kromě zmíněné Charvátové ještě Markéta Davidová, Jessica Jislová a Tereza Voborníková. Mezi muži nechybí kromě Václavíka Michal Krčmář, Jonáš Mareček a Jakub Štvrtecký.

Davidové, která je aktuálně v celkovém pořadí osmá, se v Pokljuce už dvakrát podařilo stanout na stupních vítězů, pokaždé to bylo ve vytrvalostním závodě. Jednou byla zlatá, podruhé bronzová. 

Žlutý trikot pro vedoucí závodnici drží Francouzka Julia Simon, mezi muži dominuje Nor Johannes Thingnes Bø. 

Program Světového poháru v biatlonu v Pokljuce

Datum, časZávod
5. ledna, 14:20Sprint žen na 7,5 kilometru
6. ledna, 14:20Sprint mužů na 10 kilometrů
7. ledna, 11:30Stíhací závod žen na 10 kilometrů
7. ledna, 14:45Stíhací závod mužů na 12,5 kilometru
8. ledna, 11:45Závod smíšených dvojic
8. ledna, 14:25Smíšená štafeta
Domů
Sdílet
Diskuse