Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2023 9:22
Čas čtení 0:58
Vojtěch Vanda

Česká hokejová dvacítka hraje o historický úspěch. Probojuje se do finále MS po 20 letech?

Česká hokejová dvacítka hraje o historický úspěch. Probojuje se do finále MS po 20 letech?
Zdroj: TASR/AP Anthony Devlin/Pool
SPORT ČESKO HOKEJ
Uložit Uložené

Nadějný mančaft pod vedením trenéra Radima Rulíka může ve středu večer získat dlouho kýženou medaili. Postaví se mu Švédsko, jeho jediný dosavadní přemožitel na tomto turnaji.

Čeští hokejisté do 20 let stojí před historickou výzvou. Svěřenci trenéra Radima Rulíka se večer utkají se Švédskem o první postup do finále mistrovství světa juniorů po 22 letech. Mladí reprezentanti prokázali, že mají nejen velkou formu, ale i zdravého ducha, když ve čtvrtfinále rozdrtili Švýcary poměrem 9:1. Vědí však, že je nečeká nic jednoduchého – nadcházející soupeř je totiž prozatím jediný, kdo na ně našel recept.

Doporučeno
VIDEO: Ruská krasobruslařka přetvořila na ledě virální tanec ze seriálu Wednesday VIDEO: Ruská krasobruslařka přetvořila na ledě virální tanec ze seriálu Wednesday 31. prosince 2022 14:25

Suverénní průběh turnaje naznačil již první zápas ve skupině, kdy se reprezentaci povedlo po kvalitním výkonu přehrát Kanadu 5:2 i v týmu s předpokládanou superhvězdou Connorem Bedardem.

Kolektivní výkon, do něhož stejnou měrou přispívají hráči jako David Špaček, Stanislav Svozil, Jiří Kulich, Jaroslav Chmelař, Gabriel Szturc nebo Marcel Marcel, dostal Čechy i přes povinnou výhru s Rakušany 9:0 nebo 8:1 s Němci. Největší problém měli právě se Švédy, s nimiž padli 3:2 v prodloužení.

Stejně produktivní jako Kanada 

Žádná poraženecká nálada z týmu však nesrší, naopak junioři věří, že bez medaile nebude úspěch. Postarali se o nejvyšší českou výhru ve vyřazovacích bojích v historii juniorských šampionátů právě v klání se Švýcarskem a jsou stejně produktivní jako Kanada. Švédové naopak postoupili do semifinále poměrně krkolomně, když ve skupině podlehli Kanadě 1:5 a ve čtvrtfinále s Finskem otočili zápas až minutu a pět sekund před koncem.

To však neznamená, že fanoušky nečeká velký a zajímavý zápas. Utkání ve Scotiabank Centre v kanadském Halifaxu začne ve 20:30 našeho času. Tým, kterému se povede postoupit, si to ve finále rozdá s vítězem utkání USA–Kanada.

Domů
Sdílet
Diskuse