Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
4. ledna 2023 17:41
Čas čtení 1:03

Muž ve svém těle pašoval kokain v kapslích Kinder Surprise. „Je to idiotské, může dojít k předávkování,“ varuje policie

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Muž ve svém těle pašoval kokain v kapslích Kinder Surprise. „Je to idiotské, může dojít k předávkování,“ varuje policie
Zdroj: Flickr/Coralie Ferreira/volně k užití

Policie zadržela osmadvacetiletého muže na letišti v Melbourne, kapsle s kokainem v jeho těle později odhalilo CT.

Muž z Irska skončil za mřížemi poté, co v jeho zavazadlech na letišti v Mebourne našli kokain. Osmadvacetiletého muže následně vzali do nemocnice na CT vyšetření, které v jeho těle odhalilo šest kapslí Kinder Surprise naplněných touto drogou. Muži hrozí trest dvaceti pěti let vězení. O případu informoval deník The Guardian. 

Muž riskoval své zdraví, podle policie je to zbytečné

Koncem prosince přiletěl muž na letiště v australském Melbourne letadlem z Blízkého východu. Tamní celníci objevili v jeho zavazadlech kokain. Muže následně vzali do nemocnice Royal Melbourne na CT vyšetření. To odhalilo, že muž má drogu i ve svém těle. 

„Později vyloučil šest žlutých plastových kapslí, které obsahovaly asi sto dvacet gramů kokainu,“uvedly ve středu ve společném prohlášení celní správa a australská federální policie. Pět kapslí bylo v kondomu, jedna byla zabalená v plastové fólii.

Muž irské národnosti byl obviněn z dovozu obchodovatelného množství drogy podléhající hraniční kontrole. Nyní je ve vazbě, soud má jeho případ projednávat koncem března. V případě, že bude odsouzen, mu hrozí i maximální trest 25 let vězení. 

2. května 2024 15:42 Čas čtení 0:57 Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie

„Pašovat drogy prostřednictvím vlastního těla je idiotské,“ okomentoval případ federální detektiv Chris Salmon. „Existuje reálné riziko, že se něco zvrtne, což může mít za následek potenciálně smrtelné předávkování drogami nebo trvalé poškození vnitřních orgánů,“ doplnil.

Policie následně varovala další pašeráky před tím, aby se o něco takového nepokoušeli. „Nestojí za to riskovat své zdraví pokusem o takovou přepravu drog do naší země, protože příslušníci celní policie jsou vysoce vyškolení v jejich odhalování,“ uvedla.

Domů
Sdílet
Diskuse