Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
8. ledna 2023 12:07
Čas čtení 0:43

Ukrajina je největším minovým polem na světě, tvrdí ukrajinský premiér. Zaminováno je prý až 250 tisíc kilometrů čtverečních

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ukrajina je největším minovým polem na světě, tvrdí ukrajinský premiér. Zaminováno je prý až 250 tisíc kilometrů čtverečních
Zdroj: TASR/AP Photo/Alexei Alexandrov

Válka Ruska proti Ukrajině zasáhla i obytné oblasti.

Válka, kterou vede Rusko proti Ukrajině, vytvořila v této zemi minové pole o rozloze 250 tisíc kilometrů čtverečních, tvrdí ukrajinský premiér Denys Šmyhal. Informuje o tom TASR.


„Je to v současnosti největší minové pole na světě,“ řekl Šmyhal jihokorejské tiskové agentuře Jonhap v rozhovoru, který vyšel v neděli.


Rozsah zaminovaných oblastí odpovídá více než 40 procentům celkové územní rozlohy Ukrajiny. „Nejenže to lidem ztěžuje cestování, ale způsobuje to i velké potíže v zemědělství, které je jedním z našich hlavních průmyslových odvětví,“ upřesnil Šmyhal.

6. ledna 2023 18:52 Čas čtení 0:58 Ukrajina dostane obrovskou vojenskou pomoc ze Západu. Němci pošlou 40 Marderů, USA spoustu peněz Ukrajina dostane obrovskou vojenskou pomoc ze Západu. Němci pošlou 40 Marderů, USA spoustu peněz

Rusko cílí na civilní budovy

Válka Ruska proti Ukrajině zasáhla nejvíce a nejhorším způsobem obytné oblasti obydlené civilisty. „Rusko cílí na infrastrukturu v hustě obydlených oblastech,“ řekl předseda ukrajinské vlády pro Jonhap.


„Navíc, cíli okupanta se staly i průmyslové objekty, například chemické továrny, ocelárny či dopravní infrastruktura,“ doplnil Šmyhal.


Náměstek ukrajinského ministra vnitra Jevhen Jenin koncem roku uvedl, že od začátku války dostalo na Ukrajině zásah více než 700 zařízení kritické infrastruktury. Jedná se například o plynovody, elektrické rozvodny či mosty.


„Obecně máme na Ukrajině informace o více než 35 000 objektech poškozených v důsledku ruských útoků,“ řekl Jenin koncem prosince.

Domů
Sdílet
Diskuse