Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
14. ledna 2023 16:48
Čas čtení 0:49

Petr Pavel je na prvním místě, předběhl Andreje Babiše

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Petr Pavel je na prvním místě, předběhl Andreje Babiše
Zdroj: Refresher/Úřad vlády ČR

První kolo prezidentských voleb ovládl Petr Pavel, za ním následoval Andrej Babiš.

První kolo prezidentských voleb ovládl po sečtení více než 99 procent okrsků generál ve výslužbě Petr Pavel, který se s průběžným ziskem 35,21 % hlasů umístil na prvním místě. Druhou pozici má bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš s průběžným ziskem 35,18 % hlasů. Vyplývá to z volebního serveru ČSÚ. Volební účast činila 68,23 procenta.

Babiš si dlouho držel vedení, v napínavém závěru sčítání jej však Pavel začal dohánět a nakonec jej z prvního místa sesadil. „Mám velikou radost. Je to tak těsný rozdíl, že to vidím spíš jako těžkou práci do druhého kola,“ komentoval průběžné výsledky Pavel.

14. ledna 2023 9:03 Čas čtení 13:03 Výsledek prezidentských voleb on-line: První Pavel, druhý Babiš. „Vím, že se na mě chystá kompro,“ uvedl Babiš po volbách Výsledek prezidentských voleb on-line: První Pavel, druhý Babiš. „Vím, že se na mě chystá kompro,“ uvedl Babiš po volbách

S velkým odstupem na třetím místě skončila Danuše Nerudová, která získala necelých 14 procent hlasů. Oznámila, že v druhém kole podpoří Petra Pavla, Andreje Babiše označila za „zlo“. Podporu Pavlovi vyjádřili také Pavel Fischer a Marek Hilšer.

„Záleží mi na zachování demokratických hodnot v této zemi. Řekla jsem, že Petra Pavla do druhého kola podpořím. A to platí. Čekají ho nesmírně náročné dva týdny. Já i můj tým jsme ochotni mu pomoci,“napsala Nerudová.

Andrej Babiš svým voličům poděkoval na Twitteru. Na jeho vystoupení na tiskové konferenci se stále čeká.

Redakce Refresher News sleduje dění během druhého dne voleb v článku živě. Sleduj jej, aby ti neunikly žádné aktuální informace.
Domů
Sdílet
Diskuse