Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ivan Koribanič TASR
15. ledna 2023 18:04
Čas čtení 0:50

Putin pouze den poté, co jeho armáda zasáhla bytovku plnou civilistů, prohlásil, že se válka vyvíjí pro Rusko pozitivně

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Putin pouze den poté, co jeho armáda zasáhla bytovku plnou civilistů, prohlásil, že se válka vyvíjí pro Rusko pozitivně
Zdroj: TASR/AP

Ve skutečnosti pravděpodobně narážel na částečný úspěch v bitvě o východoukrajinské město Soledar ležící nedaleko Bachmutu.

Dynamika ruské války na Ukrajině je pozitivní, prohlásil v neděli ruský prezident Vladimir Putin. Zároveň vyjádřil naději, že ruští vojáci dosáhnou na Ukrajině dalších úspěchů. Informuje o tom TASR.

Putinovo prohlášení přichází jen krátce poté, co raketa zasáhla bytovku v ukrajinském Dnipru, kde podle BBC zemřelo přes 20 lidí a další desítky utrpěly zranění.

„Dynamika je pozitivní... Všechno se vyvíjí v rámci plánu ministerstva obrany a generálního štábu,“ uvedl Putin pro ruskou státní televizi Rossija 1. „Doufám, že naši bojovníci nás ještě více než jednou potěší výsledky svého boje,“ dodal šéf Kremlu.

15. ledna 2023 16:12 Čas čtení 1:13 VIDEO: Raketa, která zničila bytovku v ukrajinském Dnipru, si vyžádala nejméně 20 mrtvých včetně 15leté dívky VIDEO: Raketa, která zničila bytovku v ukrajinském Dnipru, si vyžádala nejméně 20 mrtvých včetně 15leté dívky
Vladimir Putin, 21. září 2022.
Vladimir Putin, 21. září 2022. Zdroj: TASR/AP

Ruské ministerstvo obrany v pátek oznámilo, že jeho jednotky dobyly východoukrajinské město Soledar. Ukrajina to však popřela s tím, že ve městě stále probíhají boje. Pokud by však ruská armáda město opravdu dobyla, šlo by pro Moskvu o vzácný úspěch po sérii vojenských nezdarů.

14. ledna 2023 12:00 Čas čtení 1:06 „Jedna z nejkrvavějších bitev celé války.“ Ruská armáda tvrdí, že obsadila Soledar, Zelenskyj to popírá „Jedna z nejkrvavějších bitev celé války.“ Ruská armáda tvrdí, že obsadila Soledar, Zelenskyj to popírá

Poté, co Západ na Rusko uvalil po invazi na Ukrajinu nejpřísnější sankce v moderních dějinách, ukázala ruská ekonomika pozoruhodnou odolnost, ale největší producent přírodních zdrojů ve světě se nyní začíná stále více obracet k Číně, analyzuje Reuters.

Podle Putina je klíčovým ekonomickým ukazatelem nezaměstnanost. „Nezaměstnanost je historicky nejnižší. Inflace je nižší, než se očekávalo, a co je důležité, má klesající trend,“ uvedl Putin. Pod tíhou sankcí se ruská ekonomika loni propadla, ale méně než předpovídali ekonomové.

Domů
Sdílet
Diskuse