Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
17. ledna 2023 11:23
Čas čtení 1:10

Pavel se přihlásil k tématům Nerudové. Ta mu poskytne konkrétní podporu před druhým kolem

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pavel se přihlásil k tématům Nerudové. Ta mu poskytne konkrétní podporu před druhým kolem
Zdroj: ČTK/Šimánek Vít

V úterý dopoledne se uskutečnila tisková konference prezidentských kandidátů Petra Pavla a Danuše Nerudové.

Neúspěšná kandidátka Danuše Nerudová, která v prvním kole prezidentských voleb získala 13,92 %, vyjádřila podporu Petru Pavlovi a v úterý dopoledne s ním vystoupila na společné tiskové konferenci.

Nerudová prý Pavlovi poskytne verbální podporu, své reklamní prostory a společná vystoupení. Pavel přislíbil, že se bude věnovat tématům, jako je spojování regionů s Prahou, dostupné bydlení, manželství pro všechny nebo klimatická krize.

17. ledna 2023 10:37 Čas čtení 0:39 Novým českým prezidentem se podle sázkových kanceláří stane Petr Pavel. Koho chceš na Hradě ty? Hlasuj v anketě Novým českým prezidentem se podle sázkových kanceláří stane Petr Pavel. Koho chceš na Hradě ty? Hlasuj v anketě

Nerudová podpořila Petra Pavla již v sobotu 14. ledna, avšak konkrétní obrysy spolupráce dosud komentovat nechtěla. Nerudová se ale od té doby s Pavlem domluvila především na tom, že jí blízká témata a témata důležitá pro mladé bude prosazovat i on sám. 

„Jsem velmi ráda, že pan Pavel souhlasil s tím, že bude ta témata dál prosazovat,“ řekla Nerudová. „Vnímám to jako převzetí štafetového kolíku, jsem přesvědčen, že ta témata je potřeba vzít dál,“ reagoval na její slova Petr Pavel.

„Porazíme zlo“

Nerudová své voliče vyzvala, aby i přes její neúspěch na volby nezanevřeli a za necelé dva týdny k volbám přišli. Jen tak prý může být poraženo „zlo“, kterým je podle ní Andrej Babiš (ANO). „Je to jediná možnost, aby si druhý z kandidátů zprivatizoval celou Českou republiku,“ řekla Nerudová. 

„Volby, které teď probíhají, nevnímám pouze jako nástupnictví po prezidentovi Miloši Zemanovi. Vnímám je i jako souboj mezi dvěma světy,“ chopil se slova Pavel. Zdůraznil, že tím nemyslí boj Praha versus vesnice, ale „souboj světa, kde ctíme slušnost, a světa, který se neštítí lží a manipulací“.

Oba kandidáti si v závěru tiskové konference vyměnili symboly svých kampaní a před přítomné novináře nastoupili společně se svými týmy.

Minulý víkend se konalo první kolo prezidentské volby, a protože žádný z kandidátů*kandidátky nezískal více než 50 % hlasů, dva nejúspěšnější se koncem ledna utkají v kole druhém. Do toho postoupili Petr Pavel (35,40 %) a Andrej Babiš (34,99 %).

Domů
Sdílet
Diskuse