Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
17. ledna 2023 19:42
Čas čtení 1:20

VIDEO: Klub v Praze pořádal soutěž o to, kdo nadýchá víc. Opilo se 29 mladistvých, šestnáctiletá dívka měla přes 2 promile

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Klub v Praze pořádal soutěž o to, kdo nadýchá víc. Opilo se 29 mladistvých, šestnáctiletá dívka měla přes 2 promile
Zdroj: Policie České republiky

Klub se prezentoval vstupem od šestnácti let.

Policisté v noci z pátku na sobotu provedli kontrolu v klubu v Praze 7. Pořádala se zde akce s názvem Tester párty. Účastníci se předháněli o to, kdo nadýchá nejvíce alkoholu, možná si to ale představovali jinak. Dechovou zkoušku jim totiž provedla i Policie ČR.

Při kontrole policisté odhalili téměř tři desítky mladistvých pod vlivem. „Policisté každý případ zadokumentovali, informovali Orgán sociálně-právní ochrany dětí a podnapilé mladistvé předali jejich zákonným zástupcům,“uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Nejde o ojedinělou akci, Tester párty se konají po celé republice

„Principem párty bylo nadýchat co nejvíce promile alkoholu a vyhrát hlavní cenu, jejíž výherce se vyhlašoval ve dvě hodiny ráno. Bezmála třicet policistů a tři jednotky speciální pořádkové jednotky provedli v tomto klubu kontrolu a na jejím konci zjistili devětadvacet mladistvých pod vlivem alkoholu. Čtrnáct z nich nadýchalo přes jedno promile, ale nechyběly ani hodnoty dosahující bezmála dvou promile alkoholu v dechu,“ uvedl Hrdina.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Nejvíce, 2,14 promile, nadýchala šestnáctiletá dívka, pro kterou si rodiče museli dojet na policejní služebnu. I zbytek mladistvých předali policisté zákonným zástupcům. Barmanům, kteří dětem podávali alkohol, hrozí v případě odsouzení za trestný čin podání alkoholu dítěti až jeden rok za mřížemi.


Podle informací na sociálních sítích je Tester párty oblíbenou akcí nejen v Praze. Koná se na mnoha místech České republiky. Před tímto typem večírku varovali například záchranáři z Královéhradeckého kraje. „Pokud se někdo rozhodne jít na párty, třeba někam, kde se dá vyzkoušet alkohol tester, klidně si ho vyzkoušejte. Zkuste se ale zaměřit na to, abyste si udělali obrázek třeba o tom, co s vámi udělá pár piv nebo sklenka dobrého rumu. Určitě lepší, než se pouštět do soutěže, kdo nadýchal víc. To by se totiž nemuselo obejít bez naší účasti,“ napsali

Pokud tě tedy někdo bude lákat na podobnou párty, s čímž mu může v některých případech pomoct i finanční odměna pro vítěze, raději se takovému typu chování vyhni. Vyhrané peníze totiž můžeš obratem nechat na záchytce nebo si v lepším případě uříznout pořádný trapas. Horší případy se nám raději ani nechtějí domýšlet.

Domů
Sdílet
Diskuse